Tomas Brazauskas šiuo metu dirba Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinių tyrimų poskyryje. Mažai kas žino, kad Tomo antraeilės pareigos – fotografo darbas grupėje SEL.

Dar prieš keletą metų T. Brazausko gyvenimas buvo visiškai kitoks – komisariate dirbo statutiniu pareigūnu, vykdė kasdienes privalomas funkcijas. Tačiau vieną dieną atsitiko nelaimė – darbo metu vyras patyrė traumą, perrinkinėjant ginklą, kulka kiaurai peršovė delną. Netrukus, remiantis medicinos komisijos išvadomis, pareigūnas buvo pripažintas netinkamas dirbti, todėl buvo atleistas.

„Netinkamas tarnybai – žinoma, tuomet tai mane paveikė kaip žmogų. Bet dabar aš esu linkęs manyti, kad ši situacija buvo mano galimybė tapti daug stipresniu žmogumi. Visų pirma, atleidus iš darbo dvejus metus turėjau praleisti namuose. Todėl pradėjau žvalgytis, ką galėčiau veikti, nenorėjau nieko neveikti, be to, ir pinigų, kuriuos gaudavau kaip pareigūno ankstyva pensija, nebuvo daug”, - teigia T. Brazauskas.

Turėdamas daugiau laisvo laiko Tomas nusprendė keisti savo gyvenimą, ieškoti naujos veiklos – taip į rankas pateko fotoaparatas, kuris, tiesa, jau buvo pažįstamas nuo anksčiau.

„Dar būdamas vaikas radau tėčio fotoaparatą ir jam nematant vis pasiskolindavau, fotografuodavau savo draugus. Tada mums buvo kokie 4-5 metai. Vėliau noras fotografuoti vėl grįžo, tačiau įsigyti gerą fotoaparatą man buvo per brangu, todėl tiesiog skaitydavau straipsnius apie fotografiją, tai buvo mano pomėgis. Nelaimingas atsitikimas darbe man buvo puiki proga daugiau laiko skirti šiam pomėgiui – nusipirkau savo pirmąjį fotoaparatą, po truputį pradėjau fotografuoti žmones, aplinką“.

Paklaustas, kaip susipažino su E. Dragūnu ir kaip pavyko tapti oficialiu grupės SEL fotografu, Tomas Brazauskas kukliai šypsosi – svarbu turėti svajonę ir ja tikėti.

„Kartą parašiau ir paprašiau leidimo pasimokyti fotografuoti koncertą. Buvau labai nustebintas ir ne mažiau nudžiugintas gavęs atsakymą likus kelioms dienoms iki renginio, kad būsiu įleistas į užkulisius ir galėsiu pasipraktikuoti. Taip ir prasidėjo pažintis. Vėliau paaiškėjo, jog priimti mane fotografuoti buvo Eleonoros sprendimas – esu jai už tai be galo dėkingas”, - prisimena T. Brazauskas.

Praėjus keleriems metams, Tomas įgijo ne tik didelę fotografavimo scenoje koncertų metu patirtį, bet ir išskirtinį E. Dragūno pasitikėjimą – darbuotis scenoje atlikėjas šiuo metu neleidžia jokiam kitam fotografui.

Po kelerių metų Tomas buvo grąžintas į Telšių policijos komisariatą ir šiuo metu tęsia tyrėjo darbą.

Kalėdos, matyt, tinkamiausias metas kalbėti apie didelę drąsą – svajoti, tikėti ir niekada nepasiduoti. Grupės SEL fotografas – man pavyzdys, kad žmogus gali pasiekti ir didžiausių savų svajonių, jei tik turi drąsos svajoti ir atkaklumo niekada nesustoti. Galbūt kitas tokioje situacijoje, į kokią pateko Tomas, kai jį atleido iš tarnybos, būtų palūžęs. Šis žmogus turėjo drąsos nepasiduoti ir net šioje nelengvoje situacijoje tapo nugalėtoju”, - teigia E. Dragūno atstovė spaudai Liubovė Zaiceva.

Telšiuose gyvenantis T. Brazauskas šiuo metu yra vienintelis oficialus grupės SEL fotografas: vienintelis fotografavęs visus šių metų SEL koncertus Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune bei turintis visas autorines teises į savo kūrinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)