„Žinių radijo“ laidoje K. Krivickas sakė: „Dažniausiai tokie veikėjai kaip „Sel'as“, J. Statkevičius ar A. Maldeikienė sureaguoja tada, kai juos asmeniškai kažkokiu būdu paliečia. Pavyzdžiui, „Sel'ą“ sustabdo ir jis tada apdalina visus pareigūnus (nepadoriais ženklais, - DELFI), šalį, visi gauna. Paima už konkolų didį dizainerį, tada jis išsisako... Pakutena ausį A. Maldeikienei, ten kokių lėšų nepriskaičiuoja parlamentinės veiklos, viskas yra didis skandalas.“

Tokie žodžiai gerokai įžeidė E. Dragūną, kuris savo feisbuko paskyroje penktadienio vakarą kirto į, ko gero, skaudžiausią K. Krivicko vietą, sakydamas, kad jo vaikas gyvas tik todėl, kad tokie žmonės kaip pats „Sel'as“ sąžiningai uždirbtus pinigus paaukoja ligoninės įrangai.

DELFI primena, kad praėjusių metų gegužę Krivickų šeima susilaukė per anksti gimusio sūnelio Augusto. Kurį laiką sūnus be specialios įrangos negalėjo nė savarankiškai kvėpuoti. Liepos mėnesį K. Krivickas jau viešai džiaugėsi puikia sūnaus būkle ir namuose pagaliau esančia visa šeima.

DELFI susisiekus su K. Krivicku, jis neslėpė, kad E. Dragūnas palietė skausmingiausią vietą ir tiesiog peržengė bet kokias ribas.

„Laidoje mes aptarėme jo išsišokimus bendrai, prieš bet ką: ar tai būtų valstybės pareigūnai, tarnautojai, ar pati valstybė. Šiuo atveju tai yra išsišokimas konkrečiai prieš mane, liečiantis pačią jautriausią mano temą. Visi žino, esu ne kartą sakęs, kad yra tam tikros raudonos linijos, kurių peržengti nevalia ir jis tą liniją peržengė, ir už tai sulauks pasekmių, kurios jam bus labai juntamos, skausmingos, o visiems labai aiškiai matomos.

Kristupas Krivickas

Paprašius patikslinti, K. Krivickas sakė neketinantis „cackintis“: „Su tokio tipo veikėjais yra kitokios priemonės. Jie paprastai civilizuotos kalbos nesupranta, jiems reikia paaiškinti jų kalba. Už savo žodžius reikia atsakyti. Aišku, kad jis yra dažnai nepakaltinamas, ta buitine prasme, tai galbūt jam ne visada galioja pakaltinamumas ir atsakomybės klausimas, bet šiuo atveju, manau, kad jis puikiai, sąmoningai supranta, ką sako ir daro.

Labai paprasta – jei kažką padarei, tai už tai atsakei. Jis tą atsakomybę pajus, visą peržengtos raudonos linijos ir iš to kylančios pasekmės galią, kaip sakoma. Tai bus vyriškas, tėviškas, privatus dalykas, kuris yra įprastas auklėjant tokius chamus. Jeigu jis iki šiol to išvengdavo, tai turi vis tiek kažkada, vieną dieną, ateiti ne tik kad pasakytų, bet kažkaip ir truputį macniau pajustų.“

K. Krivickas pasakojo, kad tai nėra pirmas kartas, kuomet jis susiduria su E. Dragūnu, tačiau prieš tai įvykęs incidentas baigėsi atlikėjo asmeniniu atsiprašymu: „Aš paprastai sugeriu daug dalykų ir man tai nėra problema, bet pokalbiai viešoje erdvėje yra patys aštriausi ir emocingiausi, kai yra peržengiama šeimos linija. Iš esmės daugiau tokių jautrių vietų neturiu, kurios mane kažkaip jaudintų. Tai jis tą liniją peržengė ir pasižiūrėsime. Jau vieną kartą jis manęs asmeniškai yra atsiprašęs.

Būdamas girtas mieste jis įžūliai elgėsi ir tik per plauką, dėka įsikišusios jo draugės E. Sebrovos, buvo išvengta kažkokio skausmingesnio jam susidūrimo. Kitą dieną jis man atsiuntė sms žinutę su atsiprašymu. Tai, sakykim, gal tai jam įprasta praktika. Žiūrėsime, kaip bus šį kartą.“

Sugalvojo, kaip E. Dragūnas galėtų išpirkti kaltę

Kiek nurimęs, K. Krivickas pasiūlė ir išeitį, kaip vyrai galėtų susitaikyti: „Kai toks veikėjas, chamas ir išsišokėlis, kaip „Sel'as“ tūsina Emyratuose (Jungtiniai Arabų Emyratai, - DELFI) ir viešina savęs visokio nuotraukas, mes čia vykdome socialinę akciją ir renkame pinigus neišnešiotukams Surenkame juos ir atidarome pirmąjį Lietuvos neišnešiotiems vaikams skirtą pieno banką Kauno klinikose.

Prie šito projekto „Sel'as“ nėra prisidėjęs nė pirštu, tai bus jam puiki galimybė išpirkti savo kaltę ir ne kažkur, kažkaip, kažkada, o taip, kad aš pamatyčiau, pervesti kažkokią sumą pinigų geram darbui. Čia bus labai geras būdas visas tas emocijas paversti grynais iš jo kišenės.“

Egidijus Dragūnas

Pasiteiravus, kokia suma tai, K. Krivicko manymu, turėtų būti, vyras teigė, kad tai turėtų nuspręsti pats E. Dragūnas: „Tai turėtų būti suma, kuri yra jam reikšminga. Aš nežinau, kokia suma jam yra reikšminga, kitam ir 100 eurų yra didelė suma, o jam gal tai galėtų būti ir 10 tūkstančių eurų, o gal ir 100. Čia jau jam spręsti, mes vėliau pasižiūrėsime ir padėkosime. Tai čia galėtų būti vienas iš būdų tą negatyvą paversti pozityvu.“

Visgi, praėjus kelioms minutėms po pokalbio, vyras savo feisbuko paskyroje patikslino, kad tai turėtų būti 10 tūkstančių eurų.

K. Krivickas nepraleido progos pasisakyti ir apie E. Dragūno labdaringą veiklą: „Žinote, kai viena ranka pasemi iš valstybės 200 tūkstančių, mokesčių pavidalu, o paaukoji 100 tūkstančių, tai didžiuotis tuo turi dvigubai mažiau pagrindo nei tuo atveju, jei tą darytum sumokėjęs visus mokesčius. Nesvarbu, ar tu būtum „Sel'as“, ar būtum bet kas, tai galioja visiems. Čia tokia užuomina į jo situacijas ir mokestines pretenzijas.

Dažnai fondai ir yra įkuriami būtent tam, kad prisidengiant geromis idėjomis ir gražiomis iniciatyvomis tuos didelius pinigus įsisavinti. Tai štai dėl to jam ir tikrai turėjo klausimų iš inspekcijos (VMI, - DELFI). Tai netgi čia nėra padoru prisidengti šituo savo veikimu. Tai štai yra dvi pastabos, kurios yra labai svarbios ir pirmoji galėtų iš tokio negatyvaus kalbėjimo tapti gražiu gestu. Nieko, priimsim net ir iš „Sel'o“, neišnešiotiems vaikams nėra svarbu.“

Su E. Dragūnu DELFI susisiekti nepavyko, atlikėjas telefonu neatsiliepia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (871)