Pateikiame visą R. Jokubauskaitės laiško tekstą:

Labai atsiprašau visų, kuriuos nuvyliau. Visada smerkiau tuos, kurie vairuoja neblaivūs, žinojau, kad išgėręs žmogus negali suprasti savo veiksmų, bet padariau nedovanotiną klaidą, ir šiandien pati esu teisiama.

Bausmės nusipelniau. Priimsiu. Neginčysiu.

Žinomam žmogui tenka daugiau rykščių. Taigi esu baudžiama triskart: bauda – pagal įstatymus, viešu išsityčiojimu ir darbo praradimu – galbūt visam laikui.

Tačiau manau, kad nenusipelniau jau 21-ą dieną trunkančio linčiavimo visuomenės informavimo priemonėse. Prašau leisti atsitiesti ir nežaloti garbaus amžiaus tėvelio, dukters ir mano sveikatos.

Nuoširdžiai Jūsų, Regina Jokubauskaitė

DELFI primena, kad R. Jokubauskaitei iškelta byla po incidento kovo 9 d. vakarą, kai grįždama iš prekybos centro buvo sulaikyta neblaivi vairuojant automobilį.

Policijos pareigūnų surašytame pažeidimo protokole nurodyta, kad ilgametė „Sveikinimų koncerto“ vedėja R. Jokubauskaitė į alkotesterį pripūtė 2,08 prom. alkoholio. Tai – vidutinis girtumas.

Už tai, kad vairavo neblaivi, R. Jokubauskaitei gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų. Už šį pažeidimą įstatymas numato ir administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų, tačiau tokia sankcija skiriama tik ne kartą jau įkliuvusiems piktybiniams pažeidėjams.

Kaip televizijos žvaigždė elgėsi sulaikyta ir kaip bandė išvengti gresiančios atsakomybės, jau buvo demonstruota per televizijos laidą „Pagalbos skambutis“ – R. Jokubauskaitė ne tik skundėsi, kad jos vyras kovo 8 d., tarptautinę moters dieną nepasveikino, bet ir puolė bučiuoti jos vairuojamą automobilį sustabdžiusį policininką ir prašė padėti išvengti gresiančių nemalonumų. Už tai ji, kaip sakė, nors ir ne jaunikė ar modelis, bet buvo pasiryžusi bet kam. Tiesa, už tai pareigūnams būtų tekę ir padirbėti – užnešti į jos namus nusipirktas žemes gėlėms persodinti.

„Ten buvo dvidešimt kartų gėdingesnių pasiūlymų nei tik bučinys ar siūlymas“, – vėliau prisipažino garsenybę sulaikęs policijos patrulis Vitalijus Vaitkevičius.

Šiuo metu R. Jokubauskaitė laikinai yra nušalinta nuo „Sveikinimų koncerto“ vedimo, tačiau neatmetama galimybė, kad po kiek laiko ji vėl grįš į eterį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1072)