Klaipėdos pareigūnai pernai gruodžio 21 dieną, apie 17 val., sulaukė Jurgitos Einikienės skambučio, jog daugiabučio namo, kuriame ir gyvena Einikių šeima, laiptinėje triukšmauja, keikiasi, kaimynų rimtį trikdo G. Einikis. Atvykę pareigūnai, kurių vienas trečiadienį liudijo ir teisme, tikino, jog G. Einikis sėdėjo ant laiptų ir garsiai keikėsi.

Kai pareigūnai jo paprašė nurimti, jis nusiramino, ramiai nuėjo į policijos automobilį ir buvo nuvežtas į komisariatą.

G. Einikiui buvo nustatytas 2,53 promilės girtumas. Jis keturioms valandoms buvo uždarytas į laikino sulaikymo kamerą.

G. Einikis buvo nubaustas už nedidelį chuliganizmą, nes esą viešoje vietoje vartojo necenzūrinius žodžius ir gestus, kabinėjosi prie žmonių. Anot paties G. Einikio, jam skirta maksimali bauda – 86 eurai.

„Nesutinku su nuobauda. Esu nepagrįstai nubaustas ir dar maksimaliai. Taip padaryta specialiai. Aš grįžau namo ir negalėjau atsirakinti buto durų. Jos rakinamos dviem spynomis, bet įprastai mes rakindavome tik vieną,o tąkart buvo užrakintos abi spynos, nuo vienos jų neturėjau rakto. Todėl galbūt galimai ir susikeikiau. Bet ne konkrečiai kokį nors žmogų iškoneveikiau, o susikeikiau dėl situacijos. Buvau išgėręs, todėl man keista, kad esu nubaustas už nedidelį chuliganizmą, o ne už tai, kad girtas pasirodžiau viešoje vietoje“, – teisme trečiadienį dėstė G. Einikis.

Jis tvirtino, kad turėjo ir turi visišką teisę patekti į butą, kurį bandė atsirakinti, nes tai yra jo gyvenamoji vieta, jame gyvena jo šeima – žmona ir vaikas, o butas priklauso jo tėvams.

„Kai atvyko pareigūnai, kuriuos, matyt, iškvietė žmona, aš sėdėjau ant laiptų ir tylia keikiausi. Galiu pasakyti, kad garsiai keiktis ir šūkauti neturėjau jėgų, nes buvau „pavargęs“ – išgėręs, norėjau tik į lovą. Aišku, pas mus būna nesutarimų. Kai jau matau, kad namuose kils konfliktas, išeinu iš namų, pabūnu pas draugus,o jei nėra tokios galimybės, tada sėdžiu ant suoliuko. Po paskutinio tokio išėjimo jau du mėnesius vartoju vaistus, nes sušlubavo sveikata. Kai išeinu iš namų, kad nekiltų konfliktas, būčiau mašinoje, bet jos neturiu“, – dėstė G. Einikis.

Policijos pareigūnas teisme liudijo, jog G. Einikis išties triukšmavo, garsiai keikėsi, tačiau nurimo, kai buvo paprašytas. Jis nebuvo agresyvus.

„Taip, kurį laiką jis keikėsi taip, kad kaimynai galėjo girdėti ir savo butuose. Prie žmonių jis nesikabinėjo. Mes parašėme tarnybinius pranešimus, viską atidavėme tyrėjai, o ji jau ir sprendė, kaip bausti šį pilietį“, – aiškino pareigūnas.

G. Einikis teismo prašė, kad jis būtų baudžiamas ne už nedidelį chuliganizmą, o už tai, kad girtas pasirodė viešoje vietoje. Tokiu atveju maksimali bauda yra 14 eurų, jei žmogus per vienerius metus baudžiamas pirmą kartą.

„Teisėja, jūs iš policininko bandėte ištraukti pasisakymą, kad aš šūkavau. Bet aš nešūkavau, nes tiesiog neturėjau jėgų garsiai keiktis. Pas mane nėra nė vienos bylos dėl smurto artimoje aplinkoje, nors vis kviečiama policija“, – G. Einikis tikino, kad jis nėra toks, koks vaizduojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)