– Kodėl sumanei pakeisti sceninį vardą?

– Noriu nubrėžti tokį pradžios brūkšnį, kad nuo čia prasideda dainos. Iki tol aš buvau daugiau žinoma kaip „X Faktoriaus“ nugalėtoja, o dabar aš noriu, kad žmonės mane žinotų kaip naują kūrėją ir daininkę.

– Kaip sugalvojai būtent tokį vardą? Gal buvo daugiau variantų?

– Tai buvo pats pirmas variantas, bet, aišku, mes galvojome daugiau variantų. Bandėme kažkaip susieti su tam tikrais dalykais, bet gavosi nenatūralus jausmas. O Monique mane anksčiau vadindavo draugai. Man labai patikdavo ir pati, kai būdama paaugle kurdavau dainas, pasivadindavau tuo vardu. Jis man toks labai artimas ir noriu, kad visi kiti sužinotų apie mane tokiu vardu.

– Kaip gimsta tavo dainos?

– Jos gimsta kam nors gyvenime nutikus ir iškart, jei tik turiu galimybę, tai užsirašau mintį ar prisėdu prie pianino. Muzika ir žodžiai gimsta lygiai tuo pačiu metu. O jeigu ne, tai būna ir studijoje besėdint „brainstorm'ai“ visokie ir kūrybiniai procesai, kurie yra pats žaviausias dalykas.

– O kaip atsirado naujasis singlas „Man nebaisu“?

– Visa idėja buvo Vytauto Bikaus, o mes ją tiesiog ištobulinome kartu būdami. Kas mane privertė ta daina patikėti, tai tas, kad visą laiką būdavau ta, kuri visko gyvenime bijo. Tie žodžiai labai mane palietė ir sujaudino tą pačią akimirką. Aišku, kad mes šią dainą ir toliau tobuliname, bet dėl to ir pasirinkome šį kūrinį, nes jis palietė iš vidaus. Noriu perduoti žinią, kad „man nebaisu“.

– Sakai, kad buvai ta, kuri visada visko bijo. Kokių stipriausių baimių dar liko?

– Man nebaisu būna tada, kai tu tuo patiki, kai atrandi žmogų, kuris padeda tau tuo patikėti diena iš dienos. Bijau visokiausių dalykų: nuo lipimo ant scenos iki šnekėjimo ir buvimo prieš daug žmonių. Turiu daug baimių, bet tą pačią sekundę, kai tik pradedu dainuoti, jos išnyksta, o ypač dainuojant šią dainą.

Kai susitinku su gerbėjais taip pat jaučiu baimę, bet iš gerosios pusės. Norisi, kad jiems būtų gera susitikti, jų nenuvilti.

– Kaip tuomet sekėsi filmuotis vaizdo klipe?

– Viskas buvo labai šaunu ir vyko komandos bei draugų tarpe. Visa tai nekėlė didelės baimės, buvo toks organiškas jausmas, kuomet tiesiog gera ir nori padaryti geriausią variantą.

– Kaip sekėsi dirbti su Vaidu Baumila? Daugelis apie žinomus šalies veidus turi susidarę išankstinę nuomonę, ar Vaidas tavąją pakeitė?

– Aš nesu viena iš tų žmonių, kurie turi išankstinę nuomonę apie kažką. Tikrai prieš tai negalvojau ir apie Vaidą, tiesiog bijojau prieš pirmą kartą susitinkant, kad galbūt kažkas bus ne taip, bet jis labai geras žmogus, labai šiltas, prie jo gera ir saugu.

– Ar turi planų įrašyti dainą su kokiu kitu Lietuvoje gerai žinomu atlikėju?

– Aš atvira pasiūlymams. Man buvo labai gera dirbti dviese ir, manau, kad tai labai galimas variantas ir ateityje. Labai norėčiau.

– Gal turi patarimų šių metų „X Faktoriaus“ laimėtojai, kad jos žvaigždė taip pat neužgestų?

– Ką aš dariau, tai toliau kūriau ir nesiblaškiau į kitas puses, bet patarimų, nežinau, ar aš esu pakankamai kompetentinga dalyti. Mano „pradžia“ ką tik prasidėjo, šiandien išleidau pirmą savo dainą, tad kol kas patarimų nenoriu dalyti.

– Ar gali įvardyti, kas pasikeitė per tuos metus po projekto laimėjimo?

– Pirmas apčiuopiamas dalykas yra mano dainos. Jau išleista antra daina, pirma solinė. Pasikeitė tai, kad girdžiu save radijuje (juokiasi). Man nebėra taip baisu viską daryti, ateina vis daugiau drąsos ir įkvėpimo, kūrybos.

Taip pat plečiasi gerbėjų ratas, o tai – viena didžiausių dovanų. Patirtis per šiuos metus galbūt nėra tokia apčiuopiama, bet labai jaučiasi. Tiesiog noriu ją kaupti ir savo dainose ją perteikti, kalbėti apie tai, kas iš tiesų rūpi ir yra aktualu žmonėms, kurie klausosi mano muzikos.

– Prieš metus esi minėjusi, kad rašai knygą. Galbūt jau baigei ir ketini išleisti?

– Šiuo metu esu susikoncentravusi ties dainų kūrimu, ties savo karjera ir ta knyga yra toliau rašoma, bet ji rašoma man ir jei man kada nors gyvenime prireiks ją išleisti, tai aš tą ir padarysiu, bet dabar aš noriu būti žinoma kaip dainų kūrėja ir atlikėja.

– Ar daug tenka paaukoti dėl savo svajonės įgyvendinimo? Ar daug ko atsisakai?

– Tenka atsisakyti labai daug asmeninio gyvenimo. Reikia žongliruoti tarp draugų, šeimos ir savo laisvalaikio, kurio beveik net nėra. Manau, kad man tai dar pakankamai puikiai pavyksta, o labiausiai, ką aukoju, tai poilsį, tačiau, manau, kad jo mažiausiai ir reikia. Labai gerai jaučiuosi po dienos darbų, kai iš nuovargio vos galiu prakalbėti.

– Ar nenukenčia santykiai su vaikinu?

– Jis taip pat užimtas žmogus. Kai yra du užimti žmonės, tai jie tik labiau vienas kitą supranta ir vertina tą laiką, kai jau atsiranda laisva akimirka. Tikrai nėra kažkokių labai didžiulių nuoskaudų dėl to. Jis tiesiog supranta, kad tai yra labai svarbus dalykas ir nieko negaliu padaryti kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)