Garsiam sostinės fotografui atstovaujanti advokatė Vilija Viešūnaitė DELFI patvirtino, kad kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, dėl autorinių teisių pažeidimo prašydama iš E. Dragūno ir jo vadovaujamo fondo priteisti patirtą turtinę ir neturtinę žalą.

Šios bylos galėjo ir nebūti, jeigu E. Dragūnas būtų sutikęs su V. Alesiaus reikalavimais ir atlyginęs jo prašomą esą patirtą žalą. Tačiau E. Dragūnas tikina, jog negali sutikti su fotomenininko reikalavimais ir jį kaltina noru pasipelnyti.

„Nesijaučiu nei kaltas, nei ką pavogęs“, – pagrindiniam naujienų portalui DELFI sakė populiarus atlikėjas.

Fotografas įsižeidė, kad nenurodyta autorystė

Teismui įteiktame ieškinyje nurodyta, kad V. Alesius iš populiaraus dainininko prašo priteisti 10 070 Lt – pusę šios sumos sudaro fotomenininko galimai patirta neturtinė žala.

Bylos duomenimis, ginčas tarp dainininko ir fotomenininko kilo tuomet, kai E. Dragūnas savo koncertų reklaminiuose plakatuose, lankstinukuose ir kt. panaudojo V. Alesiaus darytą fotonuotrauką.

Pasak advokatės, V. Alesius nebuvo davęs leidimo E. Dragūnui panaudoti nuotrauką komerciniams tikslams.

Jos teigimu, V. Alesiaus nuotrauką reklamoje naudojęs E. Dragūnas taip pat nenurodė autorystės.

„Tikrai nėra jokių nusistatymų prieš E. Dragūną, nieko asmeniško – tiesiog V. Alesius stebisi, kaip E. Dragūnui nepatinka, jog jo kūriniai yra naudojami neteisėtai, o jis pats kitų autorių kūrinius naudoja neteisėtai“, – sakė advokatė.

E. Dragūnas: buvome gavę sutikimą, ieškinys – jo sąžinės reikalas

Tuo metu E. Dragūnas kategoriškai nesutinka su V. Alesiaus pretenzijomis ir mano, kad šis tik nori pasipelnyti.

„Čia yra žmogaus sąžinės reikalas, nes jis buvo įleistas į koncertą ir eksliuzyviai fotografavo mūsų renginį, o paskui paprašėme naudoti nuotrauką – jis davė sutikimą, – sakė dainininkas. – 2010 m. darėme grand šou ir naudojome tą nuotrauką, viskas buvo gerai. Šiais metais vėl buvo grand šou ir mes naudojome tą pačią reklaminę kampaniją. Galvojome, kad čia kaip ir viskas tvarkoje, nes jis buvo davęs sutikimą, tačiau V. Alesius pareiškė, kad šį kartą nori pinigų“.

Pasak E. Dragūno, už vieną nuotrauką V. Alesius paprašė 10 tūkst. Lt.

„Nėra nei tokių įkainių, nei tokių kainų, galvoju, kad tai yra noras pasipelnyti – kaip žmogus, jis mano akyse nelabai sužibėjo, bet čia jau yra jo sąžinės reikalas, – patikino dainininkas. – Ta suma man kelia nuostabą, nežinau, fotografo Gedimino Žilinsko pati didžiausia fotosesija kainuoja 2 tūkst. Lt, o čia atsitiktinė jo nuotrauka iš koncerto, kurią mes naudojome, jau verta 10 tūkst. Lt? Tokia čia ir matematika“.

E. Dragūnas sakė, kad iš V. Alesiaus sulaukęs reikalavimo sumokėti už nuotrauką iš karto nutraukė reklamą.

„Kai mes buvome įspėti, nutraukėme nuotraukos naudojimą ir ją pakeitėme kita, nors jis anksčiau ir buvo davęs sutikimą – Vilnius yra mažas miestas, mes visi menininkus pažįstame, manau, tai noras pasipelnyti“, – patikino jis.

Dainininkas pažymėjo, kad su V. Alesiumi nėra asmeniškai bendravęs – visus reikalus su fotomenininku tvarkė jo draugė Eleonora.

„Juk buvo reklamuojama mūsų koncerto nuotrauka, šioje situacijoje nesijaučiu nei kaltas, nei ką pavogęs, nes buvo prieš tai sutarta, kad galime ją naudoti – žmogus leido, o po to persigalvojo“, – patikino vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)