Tokiu projektu susidomėjo ir žinomi Lietuvos žmonės su savo atžalomis. Renginyje buvo galima sutikti Beatą Nicholson su dukra, Vilmą Javtokienę su vaikais, profesionalų trenerį Jean'ą Claude'ą Edorh'ą su šeima ir kitus.

Viena projekto kūrėjų ir įgyvendintojų Lietuvoje Agnė Grigaliūnienė džiaugiasi, kad kasdien „Children City Vilnius“ sulaukia vis daugiau šeimų, ir, kas svarbiausia, vis daugiau vaikų pamilsta jų siūlomus, kruopščiai profesionalų atrinktus žaislus, kuriems pritarti turi ir mamos, tėčio širdis.

„Kai kūrėme „Children City“ Vilnius – stengėmės įsijausti į vaiką, kaip dažnai sakau: „atsisėsti ant žemės ir pamatyti pasaulį vaiko akimis. Galime pasidžiaugti įdomia, nematytų žaislų kolekcija, kreipiame dėmesį į socialinę gamintojų atsakomybę. Taip pat stengiamės žaislus pateikti taip, kad jie dailiai atrodytų, būtų tinkamai supakuoti, kvepėtų vanile...“ – šypsosi A. Grigaliūnienė.

Anot „Children City Vilnius“ įkūrėjų, žaislai yra puiki priemonė pasiekti platesnius tikslus. Oficialaus pristatymo vakarą A. Grigaliūnienė parduotuvės svečius supažindino su nauja iniciatyva vaikams „Aštunta minutė“.

„Tyrimų duomenimis, lietuviai bendravimui su savo vaikais per dieną skiria vidutiniškai vos 7 minutes. Mūsų šalies vaikai, anot tyrimų, vieni nelaimingiausių pasaulyje. Ši statistika gąsdina, tačiau, ji nėra tai, ko negalime pakeisti, – sako A. Grigaliūnienė. – Prisimenant save jaunystėje ir lyginant savo motinystę šiandien, mintyse gimė „Aštunta minutė“ – tai tarsi prašymas ar priminimas sau ir kitiems, kad vaikams reikia skirti kuo daugiau kokybiško laiko. Labai džiaugiamės, kad šia idėja jau užkrėtėme daugybę garsių žmonių ir verslų.“

„Aštuntos minutės“ idėja paprasta – vaikai ir tėveliai bus kviečiami į renginius, kurie bus ne tik edukaciniai, jie bus rengiami taip, kad tėvai ir vaikai praleistų kuo daugiau kokybiško laiko kartu: „Mes nuoširdžiai tikime, kad visiems vaikams reikia daugiau mūsų laiko – nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties, tautybės, išvaizdos ar būsenos. Per metus planuojame surengti aštuonis renginius, į kuriuos kviesime „Children City Vilnius“ mažuosius draugus ir jų šeimynas. Taip pat, kiekvieną mėnesį kreipsime dėmesį į įvairias vaikų problemas Lietuvoje, apie kurias reikia ne tik kalbėti, o ir jas spręsti. Juk viskas prasideda nuo mūsų pačių ir visi vaikai panašūs. Jie vaikai, jiems reikia laiko ir dėmesio. Ir – visi vaikai mėgsta žaisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)