Nors „Ogmios mieste“ įsikūrę „Vaflių namai“ pirmuosius svečius pasitiko jau pirmadienį, atidarymo vakarėlis, į kurį kvietimų sulaukė ir žinomi pramogų bei sporto pasaulių atstovai, įvyko tik šįvakar.

Restorano įkūrėjai – sporto žurnalistas Šarūnas Mazalas ir jo žmona, „Mamų radijo“ įkūrėja Laura Mazalienė – garsius bičiulius ir jų atžalas pasitiko su ką tik iškeptais, gardžiai kvepiančiais vafliais. O vafliai čia – išties ypatingi.

Š. ir L. Mazalai griauna visus mitus apie šį paprastą, tačiau daugelio itin mėgiamą patiekalą. Esą vafliai nebūtinai turi būti kepami pagal tradicinį receptą, juolab – neprivalo būti saldūs ar gardinti jau įprastais ir pabodusiais pagardais.

Jaukiame restorane galima pasistiprinti beglitiminiais ryžių vafliais su Benedikto kiaušiniu ar troškintomis daržovėmis. Norintys įmantresnio skonio, meniu gali rasti ir bulvių vaflį su jautienos antrekotu.

Smaližių čia taip pat niekas nepamiršo. Desertui „Vaflių namai“ patiekia ir saldžius vaflius su riešutų sviesto, aviečių džemo ir ledų. Mėgstantiems subtilesnį skonį puikiai tiks vafliai su citrinine varške ir uogomis.

Ir tai - tik keli iš daugelio patiekalų, kuriais gali pasistiprinti kiekvienas, užsukęs į Š. ir L. Mazalų švelniai namais vadinamą restoraną.

Restorano atidarymo šventėje sudalyvavo TV vedėja Eglė Daugėlaitė, atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, krepšininkas Jonas Elvikis su drauge Egle Skrolyte, atlikėjas Vaidas Baumila, futbolininko Deivido Česnauskio šeima, asmeninis moterų treneris į namus Martas Kalendra.

Atidarymo šventės metu Š. Mazalas papasakojo, kaip gi kilo idėja įkurti tokį netradicinį restoraną.

„Kodėl „Vaflių namai“? Galvojome, galbūt turėtume atidaryti blyninę... Bet vafliai asocijuojasi su šeima, su vaikyste! Ieškodami idėjų restoranui, keliavome po Europą, po Ameriką, ir nieko panašaus neradome. Sukūrėme unikalų projektą, to neslepiame ir tuo didžiuojamės“, – sakė Š. Mazalas.

Ypatingų padėkų iš Mazalų šeimos sulaukė artimiausi žmonės - tėvai, mat būtent jie tapo pagrindiniais šio restorano akcininkais ir finansiškai prisidėjo prie Šarūno ir Lauros svajonės išsipildymo.

Š. Mazalas džiaugėsi net ir įnoringiausiems klientams galintis pateikti sveikus patiekalus. Vafliai Mazalų restoranėlyje – beglitiminiai, tad puikiai tinka sergantiems celiakija ar norintiems maitintis maksimaliai sveikai.

Ši tema Šarūnui – itin aktuali. Verslininku tapęs sporto žurnalistas ir pats prieš kelis metus sužinojo, kad priklauso glitimo netoleruojančių žmonių būriui.

„Atrodo, visas pasaulis apvirto aukštyn kojom – negali valgyti nieko, kas yra gaminama su miltais. Bet džiaugiuosi, kad mes keliaujame į kitą etapą, kai vienokio ar kitokio ingrediento netoleruojantys žmonės gali rasti vietą, kur sveikai ir skaniai pavalgyti. Gaminiai be glitimo yra tai, ko mes pasigendame vykdami į maitinimosi įstaigas“, – sakė Š. Mazalas.

Vafliais šįvakar besigardžiavusi Eglė Skrolytė džiaugėsi bičiulių idėja ir patikino vertinanti patiekalų kokybę, tad nenuostabu, jog šįvakar patiekti vafliai gerokai pamalonino jos gomūrį.

„Palaikau sveikesnes idėjas, jos man atrodo svarbios, reikšmingos ir progresyvios. Ar aš žiūriu į etikėtes? Taip, man jose svarbu kokybės atspindėjimas. Manau, kad svarbu būti sąmoningu vartotoju“, – sakė E. Skrolytė.
Eglė Skrolytė, Jonas Elvikis

Vaflių ragavo ir žaibiškai išpopuliarėjęs asmeninis moterų treneris į namus Martas Kalendra. Garsenybių treneris patikino, kad beglitiminiais vafliais su sveikais pagardais save palepinti gali net ir uoliai sportuojantys.

„Esu už tai, kad žmogus valgytų viską, ką nori, tik žinoti kiekius ir laiką. Vafliai tikrai nėra blogai, juolab, čia jie patiekiami net su jautiena. Šiuo atveju angliavandeniai puikiai dera su baltymais. Be to, šie vafliai be gliuteno, kurio aš ir pats netoleruoju“, – teigė M. Kalendra.

M. Kalendra vafliais gardžiuotis rekomenduoja iki pietų – kad suvartotas kalorijas spėtumėte „išvaikščioti“. Suvalgius desertą Martas tiesiog siūlo daugiau pasportuoti.

„Visada reikia žinoti normas. Visi taip galvoja – atsisakysiu cukraus, atsisakysiu desertų ir jau būsiu laimingas bei lieknas. Desertai tiesiog neduoda ryškumo, tad tie, kurie nori preso, turėtų valgyti mažiau angliavandenių. Tačiau paprastam, savo figūra besirūpinančiam žmogui desertų tikrai nereikėtų atsisakyti“, – tikino Martas.
Šarūnas Mazalas, Martas Kalendra, Laura Mazalienė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)