Iki šiol milžiniško dydžio eksponatus apžiūrėti galėjo tik Klaipėdos gyventojai bei svečiai, o štai dabar dinozaurai atkeliavo ir į sostinę.

Vieni pirmųjų prieš milijonus metų gyvenusius gyvūnus išvysti panoro žinomi žmonės, tarp kurių – broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, į renginį atvykę kartu su žmonomis Tatjana ir Edita bei abiejų porų atžalomis.

Išvysti dinozaurus panoro ir atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, verslininkė Agnė Zuokienė su jaunėle Emilija, baleto primarijus Nerijus Juška su mylimąja Agne bei jųdviejų pirmagimiu Pauliumi. Įspūdingu reginiu pasigrožėti atvyko ir stilistės Agnės Jagelavičiūtės vyras Mantas Volkus kartu su sūnumi Leonu.

„Manau, kad ši pramoga yra viena geriausių, šiuo metu esančių Vilniuje. O ir vaikams nauji įspūdžiai! Įdomu, iš tikrųjų, pamatyti, kokio įspūdingo dydžio yra dinozaurai“, – sakė K. Lavrinovičius.

Panašu, kad brolius Lavrinovičius išties sužavėjo dinozaurų parkas, mat ne ką mažiau įspūdžių naujoji pramoga paliko ir antrajam broliui Darjušui.

„Labai patiko! Mano vaikai jau nuo mažens domisi dinozaurais, skaito knygas“, – pasakojo D. Lavrinovičius ir pridūrė, jog jo atžalų dinozaurų parke nesuklaidinsi – jie puikiai atpažįsta kiekvieną jų.

Naują pramogą 17 tūkst. kv. metrų plote vilniečiams pristatė didžiausio Baltijos šalyse dinozaurų parko, veikiančio Klaipėdos rajone, Radailiuose, valdytojai. Specialiu jų užsakymu pirmieji Vilniuje steigiamo parko eksponatai laivais ir krovininiais automobiliais buvo atgabenti dar birželio pradžioje.

Ant pastato stogo įrengtame dinozaurų parke šiuo metu eksponuojama apie 40 natūralaus dydžių šių, prieš milijonus metų gyvenusių, gyvūnų.

Dalis dinozaurų naujajame parke juda ir skleidžia dinozaurams būdingus garsus. Kita dalis – stacionarūs. Didžiausias dinozauras, kurį bus galima rasti naujame parke Vilniuje, – Diplodokas. Jo aukštis siekia net 10 m, ilgis – 20 m.

Tiesa, dinozaurų parkas – ne pats pigiausias malonumas. Už galimybę išvysti eksponatus suaugusiems teks sumokėti 8 eurus, vaikams – 7, o mažyliams iki dviejų metų įėjimas yra nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)