Į šviežiai iškeptomis bandelėmis kvepiančią Beatos studiją atvyko net trys netrukus eterį pasieksiančios laidos herojai – humoristas Mantas Stonkus, režisierius Vytenis Pauliukaitis bei operos dainininkas Edmundas Seilius.

Tiesa, tai – tik dalis laidos herojų, mat iš viso jų – net 10. Po vieną kiekvienai laidai. Įdomu ir tai, kad herojai pasirinkti ne atsitiktine tvarka – kiekvienas garsus žmogus yra būtent iš to krašto, kuriame ir apsilankė Beata ir jos kūrybinė komanda.

10 skirtingų maršrutų, 10 skirtingų laidos herojų ir gausybė kiekvieną regioną atspindinčių patiekalų – štai, ką išvysite kiekvieną šeštadienį, žiūrėdami B. Nicholson ir Valstybinio turizmo departamento kuriamą laidą.

Beata Nicholson, pristatydama savo laidą, tikino, jog keliaudamas po Lietuvą alkanas neliksi! Bemaž to, ji ragina atkreipti dėmesį į savo šalį – kam keliauti svetur, jei turime tiek gėrybių pas save!

„Laimingiausi žmonės tie, kurie džiaugiasi tuo, ką turi. Kuo dažniau turėtume kalbėti ir atrasti tai, ką turime ir kuo galime didžiuotis Lietuvoje. Pati esu apkeliavusi didžiąją dalį pasaulio, vien šįmet buvau 8 šalyse! Bet pati gražiausia, pati ypatingiausia šalis man – Lietuva. Supratau vieną dalyką – neretai dairomės aplinkui, žiūrime į tolį nepastebėdami turtų, kuriuos turime šalia“, – sakė B. Nicholson.

O iššūkių filmuojant laidą išties būta. Beata tikino, kad kai kurias laidas teko perfilmuoti net keturis kartus, kitos – tiesiogine to žodžio prasme kilstelėjo link debesų. Štai, su vienu iš laidos herojų – Giedriumi Leškevičiumi – kūrybinė komanda kilo oro balionu.

„Bet oro balione tikrai negaminome“, – juokėsi Beata.

Laidos vedėja pasidžiaugė, kad kolegos rado laiko savo įtemptoje darbotvarkėje ir prisijungė prie naujos laidos kūrimo.

„Mantas Stonkus – labai užimtas žmogus, bet net jis rado tą vieną laisvą dieną ir mes prisiderinome prie jo. Donatas Čižauskas taip pat prisijungė prie mūsų prieš pat medaus mėnesį. O Vytenis Pauliukaitis... Jis filmavimo aikštelėje prabuvo net 16 valandų! Įsivaizduojate? Vos išgyveno“, – juokėsi B. Nicholson.

V. Pauliukaitis tenusijuokė ir skambiai pareiškė, kad labai džiaugiasi nauju projektu ir Beatos kompanija.

„Atsakingai pareiškiu, kad ši moteris vienintelė daro su manim ką nori. Įsivaizduokite, sulaukus pensijinio amžiaus, ji mane pastato prie girnų ir liepia malti grikius. Ji mane nutrėmė į kraštą, kurį mažiausiai pažįstu!“, – sakė V. Pauliukaitis.

Padėkoti bičiulei nusprendė ir operos solistas E. Seilius.

„Keliaudamas kartu su tavimi, pamačiau tiek daug dalykų, kurių anksčiau nepastebėdavau Sūduvos krašte, ačiū tau!“, – kalbėdamas apie gimtą kraštą Beatai dėkojo E. Seilius.

Iš Žemaitijos kilęs M. Stonkus, žinoma, nusprendė prabilti žemaitiškai.

„Visiems rekomenduoju atvykti, nes tai vienas liberaliausių rajonų! Žemaitija labai gražus kraštas ne tik žmonėmis ir peizažu, bet yra daug mistinių ir gražių istorijų“, – sakė M. Stonkus.

Garsūs vyrai, kartu keliavę su B. Nicholson po Lietuvą, ragaudami vaišes pasidalijo ir savo įspūdžiais.

Filmavimų metu suvalgyta apie 20 tradicinių senųjų lietuviškų valgių, išvirta ir išgerta „stebuklinga“ arbata, paragauta saldainiais kvepėjusio jauko žuvims.

TV laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ bus rodoma kiekvieną šeštadienį nuo spalio 22 d. 18.30 val. per BTV.

Pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)