Be to, jis nuolat saugo sveikatą – vengia peršalimų, atsisakė šaltų gėrimų, ledų, slidinėjimo kalnuose. Tomas – profesionalus sportininkas (asmeninis treneris ir šokėjas), todėl jis negali sau leisti prabangos dažnai sirgti ir gulėti lovoje. Ambicingas vaikinas dalyvauja įvairiose tarptautinėse lengvojo kultūrizmo varžybose, tad bet koks treniruočių praleidimas blogina varžybų rezultatus – savo nerimo dėl mylimojo neslėpė Neringa.

Pats Tomas pasakojo, kad angina serga nuo pat vaikystės ir yra pratęs ją gydyti antibiotikais. Neringa buvo tas žmogus, kuris vaikiną paragino kreiptis į medikus ir pasidomėti, kokius sprendimus siūlo šiuolaikinė medicina.

„Aš apsilankiau klinikoje „Bendrosios medicinos praktika“, kurioje gydausi ne vienerius metus, čia esu prisirašęs ir prie šeimos klinikos. Mane tą pačią dieną konsultavo LOR gydytojas. Jis diagnozavo lėtinę anginą arba kalbant mediciniškai, lėtinį tonzilitą. Kaip man specialistas paaiškino, tai gomurio tonzilių lėtinis bakterijų sukeltas uždegimas. Mano atveju ligos sukėlėjas užsilieka tonzilėse ir liga vis atsikartoja. Kadangi antibakteriniai vaistai nepadeda, gydytojas rekomendavo tonzilių pašalinimo operaciją“.

„Labai nustebau sužinojęs, kad iš pažiūros nekalta angina gali kelti tokį pavojų sveikatai. Gydytojas minėjo, kad dažnas anginos pasikartojimas gali sukelti lėtinius sąnarių, inkstų ar net širdies vožtuvo pažeidimus. Tokios komplikacijos gali pasireikšti ir jauniems žmonėms. Pasitaręs su specialistais apsisprendžiau operuotis kaip galima greičiau. Esu užimtas žmogus, todėl džiaugiuosi, kad galėjau pasirinkti man tinkamą operacijos laiką, gydytoją ir nereikėjo laukti ilgoje eilėje kaip dažniausiai būna mūsų šalyje.“ – savo įspūdžiais dalinosi T. Uroška.

Paklaustas, kaip jaučiasi gulėdamas chirurgijos skyriuje, vaikinas atsiduso: „Šiuo metu po truputį atsigaunu. Mane globoja itin rūpestingos slaugytojos, buvo užsukęs ir mano gydytojas, kuris patikino, kad operacija praėjo sėkmingai. Savijauta nėra itin gera, todėl džiaugiuosi, kad guliu tylioje vienvietėje palatoje ir turiu visa, ko gali prireikti. Man be galo svarbu, kad mane dažnai lanko mylimoji Neringa, kuri mane emociškai palaiko“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)