Didžiajame finale po įvairių konkursų ir pasirodymų liko septynių valstybių (Korėjos, Venesuelos, Anglijos, Filipinų, Puerto Riko, Pietų Afrikos, Škotijos) atstovės. Neilgai trukus išaiškėjo, kad "Mis Pasaulis 2011" tapo 22-ų metų Venesuelos atstovė Ivian Lunasol Sarcos Colmenares. Pirmąja vicemis tapo Filipinų atstovė Gwendoline Ruais, antrąja - puertorikietė Amanda Vilanova.

Kad ir kiek vilčių mūsų šalies atstovė dėjo, tarptautiniame grožio konkurse liko be apdovanojimo. Daugiausiai vilčių I. Gervinskaitei teikė talentų konkursas, tačiau ir jame jai nepasisekė.

Konkurse turėjo dalyvauti 122 gražuolės, tačiau devynios merginos laiku nesusitvarkė dokumentų ir į Londoną neatvyko.

„Pastebėjau, kad ne viena mergina turi priaugintus nagus ir plaukus. Todėl kai mus ruošė konkursui „Top Model”, buvo itin malonu išgirsti komplimentą, kad mano gražūs plaukai – ilgi ir natūralūs“, - žiniasklaidai yra pasakojusi I.Gervinskaitė.

Ieva Gervinskaitė              R. Neverbicko nuotr.

Tris savaites Londono centre esančiame viešbutyje „Marriott County Hall” su kitomis konkurso dalyvėmis gyvenusiai lietuvei pasitikėjimo savimi netrūko.

„Aplinkui daug gražių merginų, bet aš nesijaučiu prastesnė“, - kalbėjo 21-erių metų iš Skuodo rajono kilusi konkurso „Mis Lietuva 2011” laimėtoja.

Prieš išvykdama atstovauti šaliai pasauliniame konkurse ji intensyviai ruošėsi. Kruopščiai rinkosi apdarus, mokėsi šokio judesių, aiškinosi grožio paslaptis bei repetavo kūrinį. Nenuostabu, kad devynerius metus akordeonu grojanti I.Gervinskaitė pateko į talentų konkurso finalą tarp 11-os geriausiųjų, tačiau jo nugalėtoja netapo. Talentų konkurso finale nugalėjo Čilės atstovė.

Sekmadienį Lietuvos gražuolės akordeono skleidžiamą muziką išgirdo visas pasaulis. Konkursą stebėjo žiūrovai net iš 150 pasaulio valstybių.

"Na ką, mielieji... Nuotrauka kažką primena... Dežavu! Kaip viskas prasidėjo, taip viskas ir baigiasi. Pakuojamės ir laukiam rytojaus - kad ir ką jis beatneštų. Tūkstantis "ačiū" kiekvienam, kuris pasivargino palinkėti man sėkmės, nepatingėjo parašyti palaikymo žinutę, ar netgi atsiųsti man į viešbutį gėlių! Kasdien vis stipriau jaučiu, jog mane supa nuostabūs ir man brangūs žmonės. Iki pasimatymo Lietuvoje!" - likus parai iki konkurso finalo savo bičiuliams rašė I. Gervinskaitė ir publikavo nuotrauką, kurioje matyti, jog dar prieš finalą merginos lagaminai buvo sukrauti ir paruošti vykti į namus.

Ievos Gervinskaitės viešbučio kambarys

Rausva, žėrinčiais akmenukais ir begale raukinių puošta suknele vilkėjusi 22 metų venesuelietė aiktelėjo ir rankomis užsidengė veidą, kai buvo paskelbta nugalėtoja.

"Jaučiausi žaviausia moterimi pasaulyje. Buvau tokia laiminga ir norėjau šaukti, verkti, stovėti ramiai ir šypsotis. Tiek daug emocijų", - pasakojo ji žurnalistams.

"Esu neįtikėtinai laiminga dėl šio momento, dėl šios galimybės ir laimėjimo, ir esu dėkinga visu savo gyvenimu", - sakė I.Sarcos.

I.Sarcos, kuri būdama aštuonerių liko našlaitė ir vėliau augo moterų vienuolyne, yra įgijusi žmogiškųjų išteklių valdymo specialybę ir dirba vienam transliuotojui.

Praėjusių metų "Mis Pasaulis" - Alexandria Mills (Aleksandrija Mils) iš Jungtinių Valstijų - nusiėmė savo žėrinčią karūną ir uždėjo ant savo įpėdinės, sėdinčios žėrinčiame sidabriniame soste, galvos.

Pirmąja vicemis buvo paskelbta filipinietė Gwendoline Ruais (Gvendolinė Ruais), o antrąja vicemis - Amanda Perez (Amanda Peres) iš Puerto Riko.

Šiemet konkursas "Mis Pasaulis", kuris švenčia savo 60 metų jubiliejų, sugrįžo į "gimtąjį" Londoną.

113 grožio karalienių iš viso pasaulio, pradedant Albanija ir baigiant Zimbabve, buvo užlipusios į sceną antrojoje "Earls Court" salėje Vakarų Londone. Baigiamasis konkurso renginys buvo tiesiogiai transliuojamas daugiau kaip milijardui žiūrovų 150-yje valstybių.

Lauke prie salės tuo metu protestavo maždaug 50 feminisčių, kurios laikė plakatus su užrašais "Sudaiktinimu taikos pasaulyje nepasieksi" ir "Būti moterimi nėra konkursas".

Buvo ir saujelė garsiojo 1970-ųjų "Mis Pasaulis" finalo protesto, kai per triukšmingą demonstraciją į sceną buvo svaidomos dvokiančios bombos, veteranų.

Tuo tarpu tūkstančiai salėje susirinkusių žiūrovų, kurių daugelis taip pat buvo smarkiai išsipustę, šaukė, mojavo vėliavomis ir sveikino savo favorites.

Dvi savaites iki finalinio renginio įvairiose Didžiosios Britanijos vietose vyko taškų dalyvėms pelnę konkursai, kurių rezultatai buvo paskelbti "Earls Court" scenoje. 15 daugiausiai taškų surinkusių dalyvių pateko į pusfinalį.

Nors grožis lieka svarbiausias šio konkurso elementas, svarbų vaidmenį vaidina ir protas, įgūdžiai bei geri darbai. Dauguma šiemetinio konkurso dalyvių yra įgijusios universitetinį išsilavinimą ir gali kalbėti mažiausiai trimis kalbomis.

"Mis Venesuela" nugalėjo interviu rungtyje, "Mis Dominikos Respublika" Marianly Tejada Burgos (Marianly Techada Burgos) buvo paskelbta sporto rungties nugalėtoja, britų favoritė "Mis Anglija" Alize Lily Mounter (Elis Lily Maunter) tapo "Paplūdimio gražuolės" - klasikinės rungties su maudymosi kostiumėliais - nugalėtoja, o "Mis Kazachstanas" Žana Žumalijeva pelnė "topmodelio" titulą.

Žiūrovams buvo parodyti klipai iš talentų konkurso, kuriame dalyvės dainavo, šoko, grojo pianinu ir kurį laimėjo "Mis Čilė" Gabriela Pulgar Luco (Gabriela Pulgar Luko).

"Mis Gana" Stephanie Karikari (Stefani Karikari) ir "Mis Indonezija" Astrid Yunadi (Astrid Junadi) drauge buvo paskelbtos "tikslingo grožio" kategorijos nugalėtojomis. Šioje rungtyje dalyvės galėjo pristatyti kokį nors labdaros projektą.

Pagal surinktus taškus pirmoje vietoje atsidūrė "Mis Puerto Rikas", kuri aplenkė "Mis Venesuelą", "Mis Filipinus", "Mis Ukrainą" ir "Mis Škotiją".

Į finalinį septintuką, kurį išrinko teisėjai, tarp jų - devynios buvusios "Mis Pasaulis" nugalėtojos, pateko "Mis Anglija", "Mis Korėja", "Mis Filipinai", "Mis Puerto Rikas", "Mis Škotija", "Mis Pietų Afrika" ir "Mis Venesuela".

Prieš pat nugalėtojos paskelbimą vienas buvusio Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento Nelsono Mandelos vaikaitis nuo scenos perskaitė jo žinutę, kuria buvęs lyderis reiškia paramą konkursančių darbui įgalinant jaunimą tarnauti savo bendruomenėms". Konkurso labdaros programa, kuri buvo pradėta prieš 40 metų, jau yra surinkusi 800 mln. dolerių (580 mln. eurų).

I.Sarcos pergalė reiškia, kad Venesuela dabar pirmauja pagal "Mis Pasaulis" nugalėtojų skaičių - šios šalies atstovės šį konkursą yra laimėjusios šešis kartus.

"Laimėti man reiškia viską, ir aš tikiuosi produktyviai pasinaudoti tuo, kad esu laimėtoja", - sakė 61-oji "Mis Pasaulis".

"Visų pirma noriu padėti žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Norėčiau padėti tokiems žmonėms, kaip aš. Esu našlaitė. Taip pat norėčiau padėti pagyvenusiems žmonėms ir problemiškiems paaugliams. Padėti kiek galima daugiau žmonių", - sakė ji.

Pirmasis konkursas "Mis Pasaulis" buvo surengtas 1951-ųjų Britanijos festivaliui, ir iki 1989 metų šie konkursai vykdavo Londone. Tarp buvusių jų dalyvių yra JAV aktorė, "Oskaro" laureatė Halle Berry (Heil Beri), kuri buvo 1986-ųjų finalininkė, ir Indijos kino žvaigždė, 1994-ųjų "Mis Pasaulis" Aishwarya Rai (Aišvarja Rai).

Paskelbta, kad kitais metais konkursas vyks Kinijoje - Ordose Vidinėje Mongolijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją