21 metų studentė iš Reikjaviko ir 1983 metų "Mis Islandija" dukra laimėjusi konkursą parodė savo džiaugsmą ir nuostabą, ir padėkojo savo mamai už patarimus.

"Ištiko didelis šokas, tačiau tai nepakartojamas jausmas, aš netekau žado, - sakė žaliaakė brunetė. - Iš pradžių neišgirdau savo vardo. Girdėjau tik aidą, sklindantį patalpoje. Supratau, jog tai aš, nes daugiau niekas nepajudėjo iš vietos".

"Mama man davė keletą patarimų kaip elgtis, ir atrodo, kad jie suveikė, - sakė U.B.Vilhjalmsdottir. - Ji liepė man būti savimi, nieko nevaidinti ir atsipalaiduoti. Aš taip džiaugiuosi, kad ji galėjo dalyvauti čia ir išvysti mane, laiminčią šį titulą".

Visus ateinančius metus U.B.Vilhjalmsdottir bus gerosios valios ambasadorė ir rinks labdarą vaikams. Be to, ji tikriausiai sulauks nemažai pelningų kontraktų modelio ar aktorės darbui.

Renginio organizatoriai sakė, kad šeštadienį įvykęs 55-asis "Mis Pasaulis" renginys pasiekė rekordinį - 2 milijardų žiūrovų skaičių.

Antrąją vietą užėmė Amerikos žemyno atstovė "Mis Meksika" Dafne Molina Lona, o trečioji vieta atiteko Karibų baseino šalių atstovei "Mis Puerto Riko" Ingridai Marie Rivera Santos.

U.B.Vilhjalmsdottir motina Unnur Steinsson pasaulio gražuolių konkurse Islandijai atstovavo 1983 metais ir pateko tarp penkių geriausiųjų.

U.B.Vilhjalmsdottir Reikjavike studijuoja antropologiją ir ketina siekti karjeros teisės srityje, o vasarą atostogų metu atliko praktiką policijoje.

U.B.Vilhjalmsdottir nugalėjo šešių pasaulio regionų finalininkes, tarp jų ir "Mis Italiją" Sofią Bruscoli, laimėjusią "Mis Pietų Europos" titulą , "Mis Tanzaniją" Nancy Abraham Sumary, tapusia "Mis Afrika", ir "Mis Korėją" Eun-Young Oh, karūnuotą "Mis Azijos ir Okeanijos" titulu.

"Mis Korėjai" taip pat atiteko vilties titulas "Tikslingas grožis" ("Beauty With A Purpose"), pagerbiant jos nuveiktus darbus humanitarinės paramos ir labdaros srityje.

"Mis Rusija" Julija Ivanova laimėjo pasirodymą su maudymosi kostiumėliais, o "Mis Amerika Virdžinijos salos" Kmisha-Victoria Counts laimėjo talentų konkursą, atlikusi soul stiliaus kūrinį.

Šiais metais pirmą kartą visos devynios teisėjos buvo "Mis Pasaulio" titulo prizininkės, tarp jų ir "Mis Pasaulis 1953" Denise Perrier Lanfranchi iš Prancūzijos.

U.B.Vilhjalmsdottir perims titulą iš Marios Julios Mantillos Garcios, kuri praėjusiais metais keliaudama po pasaulį aplankė Indonezijoje cunamio nuniokotą Banda Ačechą, taip pat Rusiją, Tibetą ir savo gimtąjį Peru, kur stengėsi pagerinti vaikų švietimą.

Ramus pietų Kinijos Chainano salos tropikų kurortas - Sanja "Mis Pasaulis" renginiui pirmą kartą buvo pasirinktas 2003 metais.

Kol kas nėra paskelbta, kur įvyks 2006 metų konkursas, tačiau tikimasi, kad jis vėl grįš į šią tropikų salą, kurią norima paversti klestinčiu Kinijos kurortu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją