Gražuolės specialiai finalui paruošė teatrališką pasirodymą, rungėsi maudymosi kostiumėlių ir elegancijos konkursuose.

I. Gervinskaitė - Mykolo Romerio universiteto būsima teisės ir valdymo trečiakursė. „Mis Lietuva 2011“ atrankos komisiją sužavėjo savo muzikiniais talentais. Dvidešimt vienerių mergina puikiai dainuoja, groja akordeonu ir fortepionu.

Kuriai merginai turėdavo atitekti „Mis Lietuva“ titulas, iki šiol spręsdavo tik komisija, tačiau šį kartą svarbiausiam sprendimui įtakos turėjo ir renginio žiūrovų simpatijos.

Renginio žiūrovai išrinko ir savo favoritę - „Mis Publiką“ - B. Buožytę.

Su konkurso finalininkėmis žiūrovus supažindino TV laidų vedėjai Livija Gradauskienė ir Vytenis Sinkevičius.

Livija gražuolių pasirodymams dirigavo jau ne pirmus metus, tačiau televizijos ir radijo laidų vedėjui Vyteniui tokia patirtis – pirmoji.

„Tokiame grožio parade anksčiau jau yra tekę būti. Buvau žiūrovas ir stebėjau Jogailą Morkūną. Jis vedė renginį, o aš mokiausi. Sulaukęs pasiūlymo net nedvejojau. Palanga, saulė, jūra, 14 gražiausių iš gintaro bangų plaukusių jaunų lietuvaičių, tarp jų dar ir Zvonkė 2, o mano kolegė - moteris su patirtimi. Kas nenorėtų būti mano vietoje?“ – šypsojosi Vytenis Sinkevičius.

Pirmuoju numeriu paženklinta telšiškė Greta Savickytė didžiausiu savo talentu laiko gebėjimą rankomis jausti žmones. „Nuo vaikystės turiu stiprias rankas ir galiu jausti žmogų“, - sako devyniolikmetė. Baigusi vidurinę Greta vietoj universiteto pasirinko visažo kursus, kur pusmetį mokėsi ne tik makiažo gudrybių, bet ir veido bei kūno masažo paslapčių. 178 centimetrų ūgio ir 60 kilogramų svorio G.Savickytė laisvalaikiu vaikšto ir podiumu – merginai teko dirbti modeliu Italijoje ir Turkijoje.

Vienuoliktą klasę baigusi Brigita Buožytė – antroji konkurso dalyvė. Gražuolė ketino išvykti per vasaros atostogas padirbėti modeliu Japonijoje ir Tailande. Tačiau paaiškėjus, kad “Mis Lietuva” kūrėjai nusprendė merginą priimti į konkursą, B.Bruožytei teko pakeisti planus. Didžiausia Brigitos aistra – šokiai. Šokių būrelį ji lanko jau dvylika metų - nuo penkerių. Laisvalaikiu B.Bruožytė keliauja, sportuoja, mokosi ispanų kalbos bei domisi mada.

Trečioji - Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos abiturientė ir „Mis Lietuva 2011“ dalyvė Sotera Šveikauskaitė svajoja padėti žmonėms pasirinkdama teisininkės specialybę. „Esu sąžiningas žmogus, todėl, manau, galiu būti teisininke ir šioje srityje atrasti save“, - įsitikinusi devyniolikmetė. O kol kas 179 centimetrų ūgio ir 63 kilogramų svorio Sotera atsiduoda kitiems savo pomėgiams – mokosi pilvo šokio, groja būgnais ir fotografuoja.

Ketvirtąjį numerį turinti Kristina Ivanova, gerbėjams geriau žinoma kaip grupės „Yva“ narė ir dainininkės Natalijos Zvonkės sesuo, užsibrėžė įgyvendinti naują tikslą - įrodyti, jog reikia būti gražiai, bet nereikia būti tobulai. „Mano šūkis, kuriuo vadovaujuosi ateidama į šį konkursą, - nereikia būti tobulai, reikia stengtis būti gražiai. Ir aš tą noriu įrodyti“, - kalbėjo K.Ivanova.

Penktoji - Deimantė Petrauskaitė – „Mis Šiaulių kraštas 2011“ konkurso nugalėtoja, 17-etė gimnazistė. Prie „Mis Lituva 2011” dalyvių prisijungė prieš porą savaičių, iškart po Joninių.

Šeštoji - Vilniaus Karoliniškių gimnazijos abiturientei Austėjai Birbilaitei pasitikėjimo savimi nestinga. Mergina įsitikinusi, kad patekti į grožio konkursą ji buvo verta. „Esu graži ir iš išorės, ir iš vidaus. Ir dėl to esu tinkama dalyvauti šiame šou”, - teigia ji.

Septintuoju numeriu pažymėta Eglė Jakubavičiūtė sako, kad jos, kaip ir daugumos mergaičių, vaikystės svajonė - „Mis Lietuva“ karūna. „Svajojau, tapti ir „Mis pasauliu“. Visuomet žiūrėdavau šiuos konkursus per televiziją ir įsivaizduodavau, kad vaikštau scena“, - prisimena 22 metų mergina. Vilniaus pedagoginio universiteto būsima trečiakursė tikisi, kad šiais metais jos svajonė išsipildys.

Aštuntoji dalyvė - dvidešimt vienerių metų Greta Daukšytė savo talentu turėjo užburti visą konkurso „Mis Lietuva 2011“ dalyvių atrankos komisiją. Merginos draugai tikina, jog Greta turi neeilinį talentą - suteikti žmonėms ramybę. Laisvalaikiu ji bando vandens slides, ilsisi gamtoje, fotografuoja ir gamina maistą.

Devintoji finalininkė - Marijampolietė Alma Eniulytė prieš užpildydama dalyvės anketą į grožio konkursą „Mis Lietuva 2011” narpliojo šio konkurso istoriją – merginai rūpėjo, ar kada gražiausios Lietuvos merginos titulą yra pelniusi suvalkietė. Alma išsiaiškino, jog to dar nėra buvę ir užsigeidė būti pirmoji. 172centimetrų ūgio ir 56 kilogramų mergina dievina važinėjimą dviračiu ir pramoginius šokius.

Dešimtoji - Mykolo Romerio universiteto būsima teisės ir valdymo trečiakursė Ieva Gervinskaitė „Mis Lietuva 2011“ atrankos komisiją sužavėjo savo muzikiniais talentais. Dvidešimt vienerių mergina puikiai dainuoja, groja akordeonu ir fortepionu.

11-oji - Jovita Jašinskaitė gyvena laukimu. Jei pavyks įstoti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, išsipildys jos svajonė tapti aktore.

12-oji - Dvidešimt vienerių „Mis Lietuva 2011” dalyvė Liudvika Jankauskaitė grožio konkursuose ne naujokė. Praėjusiais metais ji dalyvavo konkurse „Mis Šiaulių kraštas“ ir tapo antrąja vicemis.

13-oji – Ilma Nikitinaitė: „Jei mamai nepasisekė, gal man pasiseks“, - sako „Mis Lietuva 2011“ dalyvė. 21 metų vilnietė tikina, kad siekti gražiausios Lietuvos merginos titulo ją skatina mamos pavydys - prieš daugelį metų jos mama dalyvavo konkurse „Misis Lietuva“.

14-oji - motociklo avarijoje žuvusią „Mis Lietuva 2011“ finalo dalyvę Moniką Baumilaitę pakeitusi Dovilė Pranskevičiūtė - žodžio kišenėje neieškanti mergina. Tačiau staiga nutyla, paklausta, kaip jaučiasi pakeitusi tragiško likimo Moniką. Vilniaus universitete sociologiją studijuojanti 174 cm ūgio ir 56 kg sverianti mergina rudenį bus ketvirtakursė.

Gražuoles vertino stilistas Kęstutis Rimdžius, „Misis Lietuva 2010“ – Vaida Kursevičienė, fotomenininkas Raimundas Adžgauskas bei Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.

Palangos vasaros estradoje „Mis Lietuva 2011“ finalo metu koncertavo  populiariausi Lietuvos atlikėjai: Rytis Cicinas, Deivis su Renata, Andrius Rimiškis, Stano kartu su Ramūnu Rudoku ir Mariumi Jampolskiu (nauja grupė „Chilli Man“), grupės „Pikaso“, „Junior“ ir „Lemon Joy“.

Palaikyti finalininkės Kristinos Ivanovos atvyko sesuo, motinystės rūpesčiais netrukus besidžiaugsianti Natalija Bunkė ir jos sutuoktinis Danielius. Taip pat artimi Kristinos bičiuliai Atalija Mazuch ir Andrius Brokas. Į renginį atvyko ir prodiuseris Egmontas Bžeskas su mylimąja Reda Kandeliene, grupės „69 danguje” narė Ingrida Martinkėnaitė, verslininkė Izolda Gudelis ir kiti.

Po renginio gražuolės išjudėjo atšvęsti viename Palangos viešbutyje, kur turėjo galimybę pasimėgauti įspūdingu tortu. Linksmybės furšetu nepasibaigė. Užsibuvusios apie valandą Palangoje, "Mis Lietuva 2011" dalyvės rimtesnėms linksmybėms rinkosi Klaipėdoje įsikūrusį naktinį klubą "Pramogų banką".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją