Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė-valstybinė veterinarijos inspektorė Vaida Hellin Cuesta DELFI pasakojo, kad neseniai jos tarnyba lankėsi Mios restorane ir skyrė jai piniginę nuobaudą už tikrinimo metu nustatytus grubius pažeidimus.

„Tikrinimas buvo vykdomas pagal gautą vartotojo pranešimą, – pasakojo V. Hellin Cuesta įvardydama, kad skundas buvo pateiktas po to, kai klientas, apsilankęs Mios restorane, pasijuto blogai. – Buvo nustatyta, kad restorane nesilaikoma higienos, nėra parengtų patiekalų technologonių aprašymų, nustatyta ir patalpų, įrangos, personalo higienos pažeidimai.“

Už šiuos nusižengimus atsakingam asmeniui skirta 7 eurų bauda. „Asmuo, kuriam skirta nuobauda, per pastaruosius dvylika mėnesių nebuvo trauktas administracinėn atsakomybėn, todėl skirta pusė minimalios baudos (minimalios baudos vertė – 14 eurų – DELFI)“, – tikino V. Hellin Cuesta.

Pašnekovė pasakojo, kad už nustatytus pažeidimus buvo galima skirti ir didesnę nuobaudą, tačiau restorano veikla vykdoma mažiau nei pusmetį, tad Druskininų savivaldybė nusprendė sušvelninti baudą. „Laikomės pozicijos, kad tokiais atvejais (kai verslas yra dar visai naujas – DELFI), netaikome griežčiausių priemonių, – kalbėjo maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė. – Daugiau dėmesio skiriame verslininkų švietimui ir mokymui.“

V. Hellin Cuesta patikino, kad nustačius tokius pažeidimus, kurie buvo nustatyti restorane „Pepe“, buvo galima sustabdyti veiklą.

Vis dėlto Mia neišsisuks vien tik 7 eurų bauda. Pašnekovė patvirtino, kad jos restoranas nuo šiol atsidūrė po padidinamuoju stiklu, bus nuolatos stebimas ir tikrinamas.

DELFI susisiekus su Mia, ji kol kas nuo platesnių komentarų susilaikė ir teigė, kad nenori kalbėti vedina emocijomis. Moteris tik patvirtino, kad yra be reikalo puolama, o verslui jau nebevadovauja, ką prieš tai rašė ir savo feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)