„Puikiai žinau, kaip svarbu, bet kartu ir kaip sudėtinga, būti įkvepiančiu pavyzdžiu vaikams. Tai – viso gyvenimo darbas“, – sako dainininkas.

Merūnas kartu su sportininku Jean Claude, būdami UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriais – kviečia 2-12 m. vaikus rugsėjo 3 d. bėgti už maistą alkstantiems Mozambiko vaikams jau tradiciniame 7-ajame UNICEF vaikų bėgime.

Artėjant bėgimui UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai kviečia mažuosius Lietuvos gyventojus prasmingai švęsti vaikystę ir dalinasi prisiminimais apie savo vaikystę, akcentuodami teigiamo pavyzdžio svarbą kiekvieno vbaiko gyvenime.

M. Vitulskiui sakė, kad iš jo nieko nebus

M. Vitulskis paprašytas prisiminti savo vaikyste, teigė, kad tik teigiami, gyvi pavyzdžiai padėjo tinkama linkme nukreipti jo gyvenimą.

„Atsimenu, kad nebuvau labai klusnus vaikas, todėl nuo pat pirmų dienų man buvo kažkas liepiama: nesikraipyk, nesimaivyk, nenusibalnok kelių, nelakstyk, neklišink kojų, mokykis gerai, negauk dvejetų, iš tavęs nieko gero nebus, – vaikystės prisiminimais dalijasi operos solistas M. Vitulskis. – Bet tai, kas pakeitė mano gyvenimą, buvo tikri, gyvi pavyzdžiai, o ne kalbos ar draudimai“.

Pasak, jo vienas lemtingiausių pavyzdžių – vaikystės draugas Saulius. „Jis atvėrė man akis ir parodė, kas yra gamta, prasidėjo skautavimas, pirmi paukščių žiedavimai, kelionės į gamtą. Tai mane labai paveikė, o tas žmogus, kuris neseniai grįžo iš emigracijos užsienyje, vaikystėje man buvo pirmas, kuris padėjo žengti gerus žingsnius. Jis pats turėjo puikų pavyzdį – savo tėtį ir mamą. Ir tokį pavyzdį rodė man, nors pats ir buvo vaikas“, – apie gyvenimą pakeitusią patirtį pasakoja Merūnas.

„Todėl, kai dabar galvoju, kas svarbiausia vaikams, suprantu, kad tai – artimųjų pavyzdžiai, geri, paskatinantys žodžiai. Norėčiau pasidalinti asmenine, man labai svarbia istorija apie šeimą, kuri yra mano muzikos gerbėja, mano dainavimą ir iš dalies asmenybę rodanti kaip pavyzdį savo sūnui. Mama besilaukdama į koncertus ėjo (šypsosi), paskui vedėsi sūnų į koncertus, kol mažas būdavo ir vežimėlyje klausydavosi muzikos. Man šita istorija – turbūt didžiausias įvertinimas, kurį galiu gauti bei milžiniška, bet maloni, atsakomybė“, – jautriais pavyzdžiais dalinasi atlikėjas.

Pasak jo, visi turime galimybę būti tokiu įkvepiančiu pavyzdžiu mažiesiems ir rugsėjo 3 d. leisti savo vaikams dalyvauti UNICEF vaikų bėgime: „Garsiai pripažinę, kad vaikai bėgs už maistą alkstantiems Mozambiko vaikams ir susivieniję kilniam tikslui, parodysime jiems, kad ne tik tai, kaip gyvename mes, bet ir kaip kiti gyvena, priklauso nuo mūsų. Juk situacija Mozambike – tragiška, jiems labai reikia mūsų pagalbos“, – į tradicinį UNICEF bėgimą aktyviai kviečia žinomas daininkas su Mozambiko skurdu akis į akį susidūręs, kai dalyvavo UNICEF misijoje.

J. Claude: „Afrikoje vos penkerių metų vaikas priverstas tapti suaugusiu“

Mozambike esanti sausra nulemia, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus. Ši situacija iš arti puikiai pažįstama Jean Claude, kuris užaugo Toge, Vakarų Afrikoje. Pasakodamas apie ten praleistą vaikystę, Jean Claude, kaip ir Merūnas, akcentuoja gerų žmonių ir parodytų pavyzdžių svarbą.

„Afrikos vaikai priversti labai anksti tapti suaugusiais. Vos penkerių ar šešerių metų jie pradeda savarankišką gyvenimą ir mokosi išgyventi. Todėl labiausiai tiems vaikams reikia meilės ir saugumo. Mes turime išmokti suteikti jiems meilę ir būti užuovėja, pasitikėjimo garantu. Jokios mašinos, dovanos, pirkiniai, pinigai neatstos vaikams dėmesio ir laiko, kurį mes jiems skiriame. Didžiuojuosi prisidėdamas prie UNICEF, nes taip mes galime skirti savo dėmesį ir rodyti įkvepiantį gerumo darbų pavyzdį savo vaikams“, – atviravo sporto studijos „JC Sport“ įkūrėjas.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas jau 7-ą kartą vykstantis UNICEF vaikų bėgimas šį kartą vyks „Sostinės dienų“ metu. Pagrindinė bėgimo idėja – „bėgsiu už maistą“. Jau tradicija tapęs ir gausų būrį vaikų suburiantis UNICEF vaikų bėgimas bus skirtas dėl bado išsekusiems vaikams Mozambike. Šiuo metu Mozambikas kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri grasina, kad daugiau nei 1,5 mln. žmonių atsidurs ties bado riba. Skaičiuojama, kad 72 000 vaikų iki metų pabaigos bus visiškai išsekę dėl bado, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

Tradiciškai vaikų bėgime su savo atžalomis dalyvaus ir vaikams medalius teiks UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai: olimpiečiai – disko metikas Virgilijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, aktoriai – Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, Giedrius Savickas, Remigijus Žiogas, Jokūbas Bareikis, Kristina Savickytė-Damanskienė, Vytautas Rumšas ir Eva Saikovska, dainininkai – Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Juozas Liesis, taip pat futbolininkas Deividas Česnauskis su žmona Vaida Grikšaite – Česnauskiene, žurnalistai Beata Nicholson, Naglis Šulija, Mis Lietuva 2014 Agnė Kavaliauskaitė, sporto treneris Jean Claude Edorh, lengvaatletė Vaida Žūsinaitė.

UNICEF vaikų bėgimas vyks „Sostinės dienų“ metu, rugsėjo 3 d. (šeštadienį), 13 val, Katedros aikštėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)