Šiemet Edvardas savo namuose puošė dirbinę eglę. Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo pats, jam gyvų gaila. Dirbtinė – net 2,3 m aukščio. Kol E. Žičkus žaliaskarę surinko, pasakojo ir rankas susibraižęs.

„Žaisliukus kaupiau ilgus metus, vienas jų - net 100 metų senumo, jį atsivežiau iš močiutės ir visada kabinu aukščiausioje eglės vietoje. Kai kuriuos žaislus pagamino draugė - pasirodo, kad iš dovanų kaspino galima surišta puikų papuošalą, o paties surinktus konkorėžius nupurškus blizgiais dažais, jie net gi atrodo prabangiai, nors nieko nekainuoja“, – pasakojo prabanga besižavintis laidų vedėjas ir prodiuseris.

Kūčios ir Kalėdos Edvardui – pačios gražiausios ir prasmingiausios metų šveėntės, tačiau E. Žičkus nemėgsta joms ruoštis likus mėnesiui iki Kalėdų.

„Tada kažkur išgaruoja šventinė dvasia. Savaitė iki Kalėdų ir savaitė po Naujųjų - iki Trijų Karalių - man pakankamas laikotarpis džiaugtis šventiniais namais“, – atskleidė jis.

Paklaustas, kodėl nutarė pasipuošti ne vien tik eglutę, o kalėdinėmis dekoracijomis papuošė ir visus namus, Edvardas patikino, jog jam patinka jaukumas namuose.

„Taigi, „perrengiu“ visus namus šventėms. Be to, tai laikotarpis, kai pas mane neužsiveria namų durys. Kviečiu draugus vakarienėms, kalėdiniam karštam vynui su cinamonu ir gvazdikėliais bei medumi. Vienais metais Kalėdos praslydo per darbus, bet tai buvo vienintelis kartas per trisdešimt metų. Šeimoje turime gražią tradiciją per Kūčias susirinkti močiutės arba mamos namuose, keistis dovanomis ir... jas išpakuoti Kūčių vakarą“, – apie savo šeimos šventines tradicijas DELFI pasakojo Edvardas Žičkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)