“Kai atplėšiau voką ir perskaičiau kvietimą, man ant kaktos iššoko akys”, - šypsojosi aštuoniolikmetė Nemuno vidurinės mokyklos dvyliktos klasės mokinė Asta Buziliauskaitė.

Viena žymiausių mūsų šalies modelių, prestižinio konkurso “Ford Supermodels of the World 2001” laimėtoja A.Buziliauskaitė gavo personalinį Didžiosios Britanijos premjero ministro Tonio Bleiro kvietimą balandžio 28 dieną Londone dalyvauti “Dabarties ir ateities” žvaigždžių vakarėlyje, skirtame 10 valstybių priėmimo į Europos Sąjungą proga.

Artimieji nepatikėjo

“Tai labai malonus įvertinimas, - “Kauno dienai” teigė agentūros “Ford” atstovės Lietuvoje - Kauno modelių agentūros “Modilina” vadovė Jolanta Sadauskienė. - Manau, kad Asta deramai atstovaus mūsų šaliai”.

Džiugią naujieną A.Buziliauskaitė iškart pranešė namiškiams. “Pirmoji naujieną sužinojo močiutė, tačiau manimi nepatikėjo net pamačiusi kvietimą. Tiesa, ji nemoka skaityti angliškai”, - nusijuokė Asta.

“Gerbiamoji Asta, man yra didelė garbė pakviesti jus į Užsienio reikalų ministeriją atšvęsti Europos plėtrą, - rašoma oficialiame Britanijos premjero kvietime, kuriame modelis iš Lietuvos, kaip ir agentūroje, pavadinta tik vardu - Asta. - Jūs žinote, kad gegužės 1 dieną dešimt valstybių taps naujomis Europos Sąjungos narėmis. Kipras, Čekija, Estija, Vengrija, Latvija, Lietuva, Malta, Lenkija, Slovakija ir Slovėnija... Aš labai džiaugčiausi, jei Jūs dalyvautumėte šioje šventėje. Jūsų dalyvavimas sustiprins mūsų ryšius bendradarbiaujant su naujais Europos kaimynais”.

Tik su vakariniais drabužiais

Laišką-kvietimą, kurį į Kauną persiuntė Anglijos modelių agentūra “Models 1”, vainikuoja premjero T.Bleiro parašas. Kvietime nurodyta, kad renginyje, vyksiančiame nuo 18 iki 20 valandos, reikia dalyvauti vilkint vakariniais drabužiais.

Šiemet turinti baigti mokyklą Asta Buziliauskaitė apgailestavo, kad pastaruoju metu praleido daug pamokų, o šiemet dar teks laikyti abitūros egzaminus.

“Gal dar manęs neiškeis iš mokyklos? - svarstė Kauno Nemuno vidurinės mokyklos moksleivė. - Bet turbūt supras ir išleis...”

Stengsis nepadaryti gėdos

Paklausta, kaip rengsis “Dabarties ir ateities žvaigždžių” vakarėlyje, kaunietė prisipažino, kad, matyt, vilkės ilga, aptempta blizgančia rožine Salio Bonelio sukurta suknele, kurią žinomas dizaineris jai padovanojo po pasirodymo Niujorke.

“Labai graži suknelė. Ją labai labai saugau! Namie, bet ne saugykloje, - žaismingai kalbėjo mergina. - Renginiui teks nusipirkti naujus batelius. Išties bus džiugu dalyvauti tokioje šventėje, pamatyti Britanijos premjerą, kitus žymius žmones. Apie Lietuvą pasakosiu tik gerus dalykus ir stengsiuosi mūsų šaliai nepadaryti gėdos”.

Paklausta, ar nesutriks ir mokės elgtis tokioje šventėje, Asta papurtė galvą: “Pirmą kartą matysiu tokio aukšto lygio politiką - Britanijos premjerą, tačiau man jau teko dalyvauti oficialiuose iškilminguose vakarėliuose. Bet jei ko nors nežinosiu ar nemokėsiu elgtis, paklausiu paties Tonio Bleiro...”

Ir mergina nuoširdžiai nusikvatojo.