„Aš tokių dalykų dar nebuvau matęs. Kultūros skyriaus vedėjas elgėsi taip, kad kultūros žmogumi jo nepavadinčiau. Jei aš turėsiu reikalų su šiuo žmogumi dėl kokio nors renginio, beliks pasiimti bokso pirštines einant į susitikimą“, – dienraščiui apie incidentą pasakojo įvykio liudininku tapęs M.Tyla.

Anot prodiuserio, į Palangą su atlikėju D. Montvydu ir grupe jie atvyko gruodžio 31-ąją apie 12 val. Dainininko koncertas buvo suplanuotas 19 valandą.

„Kurhauzo administratorius turėjo mus informuoti, kokiu laiku mes galėsime parepetuoti. Pagal tradiciją kitų salių administratoriai dažniausiai tai suderina telefonu. Tačiau šį kartą tai nebuvo padaryta", – konflikto priešistorę „Klaipėdai“ pasakojo M. Tyla.

Kaip pasakojo prodiuseris, atvykęs kurhauzą, M. Tyla išvydosmuikininką M. Švėgždą von Bekker. Vyrai suprato, kad du atlikėjai vienas kitam trukdys, todėl M. Tyla paprašė savo atlikėjų susirinkti aparatūrą.

„Tą akimirką į salę lyg uraganas įbėgo kažkoks įraudęs žmogus. Be jokio prisistatymo ar pasisveikinimo jis puolė šaukti. Mes buvome išvadinti pašlemėkais ir tokiais necenzūriniais žodžiais, kad nesinori jų pakartoti. Jis liepė mums nešdintis“, – pasakojo prodiuseris.

Paaiškėjo, kad necenzūriniais žodžiais besiplūstantis žmogus – Palangos kultūros skyriaus vedėjas V. Rekašius. Kadangi M. Tyla įsibrovėliui atsakė keliais tvirtesniais žodžiais, bet į konfliktą nesivėlė. Liudininkų teigimu, V. Rekašius pasuko scenos link, kur tuo metu stovėjo Palangos kultūros centro vadovas Ž. Kažys.

M. Tyla pasakoja matęs mažiausiai du smūgius į žandikaulį ir smilkinį. Anot jo, pats  Ž. Kažys nieko nesakė, tik stovėjo ir tylėjo. Tada M. Tyla sušukęs: „Kas čia per daužymasis kumščiais? Į tai išgirdau repliką, kad daugiau mes Palangoje nekoncertuosime“.

V. Rekašius „Klaipėdai“ tikino, kad gruodžio 31-ąją kurhauze tiesiog du vyrai vyriškai pasiaiškino santykius.