Monika Šalčiūte, kada pirmą kartą...

... gavai atlyginimą? 13-os ar 14-os metų, buvau krepšinio komandos palaikomosios grupės šokėja. Gavau honorarą. Tokių uždarbių pasitaikydavo ir dėl to, kad buvau modelis. Būdama 15-os dariau manikiūrą, priaugindavau nagus… Tai nebuvo oficialūs darbai, tačiau norėjosi savų pinigėlių. O pirmą oficialų atlyginimą gavau praėjus mėnesiui po to, kai tapau pilnametė. Dirbau padavėja.

... apsilankei naktiniame klube? Būdama 18-os.

... avėjai aukštakulnius? Anksti, 13-os. Bet turbūt tie bateliai nebuvo aukštakulniai, vos 1–2 centimetrų pakulne! O normalius auštakulnius apsiaviau turbūt 17-os.

... vairavai? 18-os. Paprašiau, kad leistų aikštelėje pabandyti. Ar vairavau turėdama vairuotojo pažymėjimą? Tegul tai lieka paslaptis (nusišypso).

... pradėjai naudoti makiažo priemones? 17-os ar 18-os. Na, aišku, ir anksčiau kokių nors blizgučių ant veido užsitepdavau
(juokiasi).

... įsimylėjai? 18-os (susimąsto)...

... grįžai namo vėliau, nei reikėjo? Kol mamytė buvo gyva, nė karto negrįžau vėliau, visuomet – sutartu laiku. O po jos mirties, kai mane globojo sesė, nebuvo režimo ar sutarto laiko.

... įkėlei nuotrauką į „Facebook“? 17-os ar 18-os. Užsiregistravau būdama 17-os, bet nieko jame nesupratau. Nepatiko, todėl nieko ir nekėliau, nesinaudojau, bandžiau ištrinti, bet buvo neįmanoma. Maždaug po metų pradėjau naudotis ir įkėliau pirmą nuotrauką.