Dainininkui nepatinka, kad radijo laidų vedėjas vis bando „pritempti“ jam netradicinę seksualinę orientaciją. Atlikėjas įsitikinęs, kad S. Baniulis perlenkė lazdą.

M. Kavaliauską įžeidė patyčios dėl netradicinės orientacijos

„Visa tai dažniausiai buvo girdima per radiją. Dažnai po pasirodymų „X Faktoriuje“ buvo reiškiama jo neigiama nuomonė atvirai. Iš pradžių nebuvau linkęs niekam nieko sakyti, tačiau kuo toliau, tuo labiau jis tą nuomonę skelbia viešai ir šį kartą perlenkė lazdą. Kol kas šnekamės su teisininkais ir žiūrėsime, kokia situacija, ar jis pažeidė įstatymus. Manau, jis per daug sau leidžia“, – pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI pasakojo Martynas Kavaliauskas, o paklaustas, ar kada yra bendravęs su S. Baniuliu, patikino jo nepažįstąs.

M. Kavaliauskas mano, kad S. Baniulis iš jo pasityčioja ir nepagaili kritikos vedamas asmeninių kompleksų. Atlikėjas nesupranta, kuo užkliuvo radijo laidų vedėjui ir kodėl patyčios pasiekė tokį mastą.

Paklaustas, kas labiausiai įžeidė, M. Kavaliauskas sakė esąs papiktintas, kad, anot jo, S. Baniulis, neturėdamas kompetencijos, kalba apie neva netradicinę dainininko seksualinę orientaciją, nuolat ypač neigiamai kalba apie jo atliekamus kūrinius.

„Nemanau, kad jis turi tam kompetenciją, išsilavinimą. Stipriausias jo pasakymas, interpretacija... Jis nori parodyti, kad aš esu ne tos pakraipos žmogus. Manau, kad tai buvo per stipru ir jis turėtų už tai atsakyti“, – DELFI kalbėjo M. Kavaliauskas.

Paprašytas atskleisti, kokią teisininkų nuomonę išgirdo šiuo klausimu, dainininkas sakė kol kas laukiąs jų įvertinimų. „Tuo sužinosime, kas buvo pažeista, kas buvo padaryta“, – sakė jis.

„Radijo stoties puslapyje patalpinta nuotrauka, kurioje vienas vaikinas yra paėmęs kito ranką. Eterio metu Saulius pasakė, ar klausytojai nemano, kad nuotraukoje yra „tas bičas Martynas iš „X Faktoriaus“. Tada po apačia pridėta mano nuotrauka, klausytojų buvo prašoma palyginti, ar ten esu aš. Toje nuotraukoje nesu aš“, – tvirtino pašnekovas.

S. Baniulis: manau, kad Martynas per daug įsiaudrino, tegul nebūna jautrus

Radijo laidų vedėjas Saulius Baniulis teigė, kad įžeisti ar pažeminti dainininko tikrai nenorėjo, o tiesiog paviešino nuotrauką, kurioje įamžintas vaikinas savo išvaizda priminė „X Faktoriaus“ dalyvį.

„Man „bičas“ nuotraukoje pasirodė panašus į Martyną. Neteigiau, kad nuotraukoje yra Martynas Kavaliauskas. Aš savo klausytojų paklausiau: „Ar čia jis?“. Kadangi radau kažkur internete nuotrauką, iškėliau šį klausimą. Klausimas buvo rašytinis, kiekvienas pagal save interpretavo jo intonaciją, kai kurie tai priėmė kaip teiginį“, - DELFI situaciją komentavo S. Baniulis.
"Power Hit Radio" didžėjai Raminta Vyšniauskaitė ir Saulius Baniulis

„Kur čia šmeižtas? Aš suradau nuotrauką, ją įkėliau į puslapį ir klausytojų paklausiau, ar tas „bičas“ yra Martynas. Manau, kad jis per daug įsiaudrino, kadangi nuotraukoje du „bičai“, o vienas iš jų laiko ranką kitam. Tegu jis nebūna toks jautrus, jei nori į Lietuvos žvaigždes. Aš jo nevadinau gėjumi, man gėjai tikrai netrukdo. Žiūrint į tą paveiksliuką galima pritempti iki to“, - kalbėjo laidų vedėjas, savo elgesyje neįžvelgiantis šmeižto.

„Martynas žino, kad kaip dainininkas jis man nepatinka. Todėl jis ir jaučia kažkokį piktumą. Turiu savo nuomonę ir ją pasakau. Tikiuosi, kad jis mokysis dainuoti ir kažkada bus visai neblogas atlikėjas. Tada bus galima sakyti, kad Martynas išmoko dainuoti. Negalėjau to pasakyti, kuomet jis dalyvavo „X Faktoriuje“. Tas pamišimas dėl jo truputėlį erzina mane. „X Faktoriuje“ jis nebuvo vertas nueiti tiek, kiek nuėjo, ką ten kalbėti apie finalą. Tai buvo dainavimo šou, o visi žinome, kodėl jis pateko į kitus etapus. Lietuvoje žmonės klausosi ne dainavimo, o išvaizdos. Visada tą ir pabrėžiau. Mano nuomone, radijuje dirbantys žmonės turi nepadlaižiauti Lietuvos žvaigždėms. Jei žmogus blogai dainavo, aš taip ir pasakysiu. Apie „pupytes“ esu taip ne kartą pasakęs, tad ir gaudavau laiškų iš kažkurios „pupos“, kad mažiau apie jas kalbėčiau. Aš esu už kokybišką muziką“, - kritikos jaunajam dainininkui negailėjo S. Baniulis.

Kaip pavyks radijo laidų vedėjui ir dainininkui pavyks išspręsti susiklosčiusią situaciją, turėtų paaiškėti netrukus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (463)