Dar praeitą savaitę atlikėja Girmantė Vaitkutė apsilankė RKL Slaugos klinikoje, kurioje atlikdama gražiausias balades nesulaikė jautrumo ašarų kartu su ten dienas leidžiančiais senoliais. Tą kartą atlikėja prisipažino, kad jaučia, jog tokio vieno jos apsilankymo mažai. Jos žodžius patvirtino ir Jurgis Brūzga, apsilankęs RKL Reabilitacijos klinikoje.

Atlikėjas sako, jog tokios socialinės akcijos jam tikrai nėra svetimos, Jurgis tampa dažnu tokių iniciatyvų dalyviu. „Visuomet mielai prisijungiu prie tokių akcijų, jei matau, kad yra prasmė, kad mano dalyvavimas gali kažkuo padėti, kad galiu kažkuo prisidėti ar bent jau kažkam jų dieną padaryti gražesnę. Pats esu labai teigiamas žmogus, jei matau, kad galiu pagelbėti, visuomet pagelbėsiu“, – apie dalyvavimą socialinėse iniciatyvose sako J. Brūzga.

Atlikėjas sako, kad apsilankymas pas RKL Reabilitacijos klinikos pacientus buvo be galo šiltas ir nors Jurgio muzika dažniau klausoma jo bendraamžių, vyresnė klinikos publika džiaugėsi, jog ši diena buvo pilna muzikos ir juoko, o pats atlikėjas pasijautė tarsi namuose. „Nėra skirtumo kur ir kam dainuoji, žmonės visur yra vienodi, nesvarbu ar jie turi problemų ar ne, juk jie – tie patys mes. Mane pasitiko nedidelis žmonių ratas, žinoma, apsiėjom be šokių ar festivalių, bet atmosfera buvo puiki. Jaučiausi, lyg būčiau atėjęs pas kažką į namus padainuoti, buvau priimtas labai šiltai“, – apie apsilankymą Reabilitacijos klinikoje pasakoja atlikėjas.

J.Brūzga užtikrintas, jog tokios iniciatyvos nevyksta veltui, o jų įtaka pačiai pacientų savijautai didžiulė.

„Aš tikrai tikiu, kad muzika turi didžiulę galią. Jei tu tiesiog guli palatoje, žiūri į lubas ir galvoji, kaip tau bloga ir negera, tavo mintys paprasčiausiai materializuojasi. Tikrai žinau, jog minties galia yra didžiulė, labiausiai gydo šypsena, džiaugsmas ir juokas – visa tai yra didžiausi gyvenimo vaistai. O muzika, pasirodymai, ar bet kokia kita veikla, kuria šie žmonės užsiima klinikoje, paprastai tariant, padeda varinėti kraują.

Bet kokiu atveju – juk tai teigiami dalykai, o būtent tai ir padeda. Buvau be galo nustebintas, jog šioje klinikoje viena iš reabilitacijos priemonių yra kompiuteriniai žaidimai, manau tai dar viena puiki savirealizacijos priemonė ten sveikstantiems pacientams“, – savo mintimis apie vizitą dalinosi Jurgis Brūzga.

Reabilitacijos klinikos vadovė gydytoja Daiva Pažėrienė pritaria Jurgio nuomonei apie pozityvumo įtaką sveikimui ir nuoširdžiai jam dėkoja už įneštą energingumo ir šilumos dozę klinikos pacientams. „Šiandien pacientų veiduose tikrai daugiau šypsenų“, – priduria D.Pažėrienė.

Artimiausiu metu savo vizitus pas pacientus dar surengs Tadas Juodsnukis ir iliuzionistas Rokas Bernatonis, kurie aplankys ir nuotaiką kels vaikų ligų klinikoje bei Psichiatrijos klinikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)