Iš arti finalo virtinę mačiusi atlikėja tikino, jog renginys – aukščiausios klasės. Esą viskas buvo apgalvota: pakviesti žinomi atlikėjai, stalai papuošti it prabangiausiame restorane. Troškusiems iš arti išvysti besirungiančias gražuoles, už bilietą teko pakloti net 100 svarų, o ir vakarui – kaip reikiant pasipuošti.

D. Bilevičiūtė patikino konkursu anksčiau nesidomėjusi, o ir Agnės iki finalo tikrai nepažinojusi. Tačiau likimas, štai, ėmė ir iškrėtė pokštą – atvykus į renginį Daina sužinojo, jog Agnė – jos pažįstamos dukra.

„Mūsų stalas buvo visai šalia Agnės mamos stalo. Pasirodo, mes pažįstamos! Net nepagalvojau, kad Agnė – jos dukra“, – pasakojo D. Bilevičiūtė.

Nors Didžiojoje Britanijoje gyvena daugybė lietuvių, renginyje, anot D. Bilevičiūtės, jų buvo vienetai. Nustebino ir tai, kad didžiausio palaikymo lietuvė sulaukė iš kitataučių.

„Net britai skandavo „Agne! Agne!“ – pasakojo atlikėja.

D. Bilevičiūtė sako nesureikšminanti konkurso pavadinimo – mano, jog grožis ir politika niekuo nesusiję: „Suprantu, kad tos raidės mums daug ką reiškia. Bet grožio konkursai ir politika neturi nieko bendro. Be to, šis konkursas vyko ne Rusijoje, o Didžiojoje Britanijoje.

Bet juk lietuviams visada viskas blogai... Aš irgi galėčiau nervuotis, nes turiu karčios patirties. Kai buvau vos 12-os metų, į Jugoslavijoje turėjusį vykti dainų konkursą manęs neišleido saugumo tarnyba. Verkiau visą naktį. Bet juk tokios buvo gyvenimo Sovietų Sąjungoje taisyklės", - prisiminimais dalijosi D. Bilevičiūtė.

Pagyrų dėl grožio sulaukusi konkurso nugalėtoja dabar priversta atremti ir į ją smingančias neapykantos strėles. Tačiau, anot Dainos, kandūs tautiečių žodžiai nepajėgs nuslopinti nugalėtojos džiaugsmo.

„Aš jums pasakysiu – tai tikrai įsimintinas įvykis Agnės gyvenime. Be to, konkursas baigėsi 2 nakties, o jau nuo 12-os buvo prasidėjęs jos gimtadienis. Gimtadienis. Karūna. Įspūdinga! Tik visa Lietuva pyksta“, – juokėsi Daina.

Aistras sukėlė konkurso pavadinimas

„Miss USSR UK“ - tai vienintelis tarptautinis grožio konkursas, kuriame renkama gražiausia buvusios Sovietų Sąjungos mergina.

Į finalą patekusios merginos varžosi ne tik grožiu, bet ir talentais. Iš viso konkurse dalyvavo net penkios lietuvaitės, tačiau laurus nuskinti ir į finalą patekti pavyko tik A. Skopaitei.

Anksčiau konkursas vadinosi kitaip – „Miss Russia“. Jame taip pat dalyvaudavo kitatautės merginos, tačiau jos atstovaudavo Rusijai. Pasak konkurso organizatorių, tokios taisyklės nepatiko ir jiems, ir dalyvėms, tad nutarta keisti pavadinimą.

Būtent konkurso pavadinimas sukėlė daugiausiai aistrų, dar 2013-aisiais Lietuvos ambasada Londone pasmerkė tokį renginį ir išplatino viešą pranešimą. Diplomatai tuomet pareikalavo pašalinti Lietuvos vardą iš visos su konkursu susijusios literatūros bei oficialaus konkurso tinklapio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)