- Puikiai išmanote lietuvių tradicijas. Ar pati gražinatės pasiremdama liaudiškais patarimais?

- Tikriausiai pagrindinis tradicinis receptas veido, kūno ir dvasios grožiui išlaikyti būtų sveika mityba, miegas ir gera savijauta. Pati jaučiu, kaip tai veikia. Jei sušlubuoja mitybos reikalai, jei vėlyvais vakarais ilgiau padirbu ir jei darbe ar namie patiriu stresą, įtampą, tai ir grožis suserga. Sau labiausiai patinku, kai esu žvali, pailsėjusi, laiminga ir sveikai pavalgiusi. Tuomet ir papildomų priemonių nedaug reikia. Vis dėlto tam tikrus augalus, žoleles vertinu ir vartoju.

- Kuo skiriasi Jūsų grožio procedūros dabar ir jaunystėje? Kokias grožio priemones pradėjote naudoti anksčiausiai?

- Jaunystėje veidui pakako šalto vandens ar ledukų procedūros ir riebaus kremo. Kitokio kremo prieš 20 metų moterys nelabai ir žinojo... Na, o anksčiausiai cheminiu būdu pradėjau dažytis antakius ir blakstienas, nes jų plaukeliai buvo vešlūs, ilgi, tačiau per šviesūs. Kartu su mama lankydavomės tarybinėse kirpyklose, vėliau išmokome pačios atlikti šias procedūras. Paauglystėje pamažu susipažinau su įvairiomis kosmetikos ir parfumerijos priemonėmis.

- Ką manote apie moteris, kurios neišsiverčia be dirbtinių blakstienų, priaugintų nagų bei dirbtinio įdegio? Ar esate pati ką nors išbandžiusi?

- Manau, viskas yra gerai, ką moteris daro su savo kūnu, jei ji tai daro turėdama pakankamai žinių, skonį ir saiko jausmą. Juk moteris gražinasi norėdama patikti sau, kitiems ir būti laimingesnė. Jei ji laiminga, tebūnie kartais ir tos priklijuotos blakstienos, ir tas dirbtinis įdegis, ir priauginti nagai. Kita vertus, laimingai visai nesunku būti ir be viso to. Esu išbandžiusi dirbtines blakstienas bei priaugintus nagus, bet, kaip pastebite, neteikiu šiems dalykams daug reikšmės. Savo kūrybiškumą išnaudoju kitose srityse.

- Kiek užtrunkate rinkdamasi kosmetiką? Ar ilgai svarstote ir ieškote naujovių, ar esate ištikima jau patikrintiems prekių ženklams?

- Ilgai užtrunku, kol išsirenku tinkamą kosmetiką. Tiksliau prieš keletą metų užtrukau. Nuo televizinio grimo oda buvo pavargusi, išsekinta, tad pasiryžau svarbiam žingsniui – peržiūrėti savo margą kosmetikos priemonių lentynėlę ir ją kokybiškai atnaujinti. Dėl odos priežiūros konsultavausi su dermatologais, su išmanančiomis kolegėmis, su patyrusiomis kosmetikos konsultantėmis. Viena bičiulė tuomet buvo dermatologinės laboratorijos atstovė Lietuvoje, tad suteikė man progą išbandyti daugybę produktų, iš kurių išsirinkau mano odai tinkamus. Esu jai nepaprastai dėkinga, nes iki šiol šios laboratorijos produktai mane gelbsti įvairiose kasdienėse ir nekasdienėse situacijose. Na, o savo kosmetikos bendrovės, matyt, dar ieškau, nors pastaraisiais metais esu patenkinta vieno prekinio ženklo produktais, kurie tenkina mano poreikius ir kasdien, ir renginių bei švenčių dienomis.

Sužinokite, kaip gražindavosi moterys prieš daug metų. Etnologės L. Sungailienės sukauptos žinios nustebins. Tęsinį skaitykite portale www.MIESTE.lt