„Labiausiai mane motyvuoja nerimas. Jaučiu būtinybę nuo jo bėgti. Ir bėgu. Jei kartais jis labai smarkiai vejasi, nubėgu iki 10 km, - šypsosi paaugliška figūra galinti pasigirti moteris ir priduria su jokiais iššūkiais, kuriais skundžiasi sportuojantys žmonės, nesusidurianti. - Nėra jokių iššūkių. Nori ir sportuoji. O aš noriu. Tiesa, taip buvo ne visada - anksčiau, prisipažįsta Livija. Tokias vandens sporto šakas kaip banglentės ir jėgos aitvarai dievinanti moteris buvo įtikėjusi, jog niekada negalės bėgioti.

„Šis mitas manyje gyveno labai ilgai ir buvo tvirtas, kaip koks Žydrūnas Savickas. Sakiau, galiu bet ką, tik ne bėgioti. Net gydytojo pažymą „susiveikdavau“ mokykloje, kad tik tų siaubingų 8 ratų nereikėtų bėgti. Bet štai prieš keletą metų kažkas man nušvito. Pagalvojau, na ir kas gi nutiktų, jei pabandyčiau bėgti? Ir pabandžiau. Nenutiko nieko. Išskyrus, aišku, tą atradimą, kad bėgimas gamina galvoje laimės hormonus - endrofinus, kurie suteikia džiaugsmo pojūtį ir žudo nerimą“, – kalbėjo ji.

Žurnalistė tikina, kad bėgiojančios su ausinėmis jos niekada neišvysite - moteriai patinka girdėti aplinką. „Mėgstu girdėti aplinką, ypač kai bėgu miške. Nes, juk pagalvokit, jei paskui bėga meška, o tu su ausinėmis jos negirdi? Aišku, gal ji tik nori paklaust, ką gero klausau, bet vis tiek, - užkrečiamai kvatojasi laidų vedėja, juokas nedingsta ir kalbai pasisukus apie jos grožio etalonus.

„Gal visai ir norėčiau Michelle Obamos rankų ir… Osamos barzdos. Bet čia grynai tik dėl rimo“, – juokavo žinoma moteris.

Paklausta apie, jos manymu, efektyviausius pratimus, kasdien sportuojanti Livija tik papurto galvą - iš karto ir efektyviai, pašnekovės žodžiais, veikia tik plastikos chirurgas su skalpeliu. Moteris skeptiškai žiūri ir į greito veikimo dietas.

„Dietų niekada nesilaikau, nes jomis netikiu. Mano nuomone, jos yra akių dūmimas. Arba gyveni vienaip, arba kitaip, o laikini pasikeitimai maisto klausimu nieko neišsprendžia. Jau seniai atradau kokteilį, kuris mane gelbsti ir nuo bado, ir nuo valgio gaminimo. Be to, yra labai sveikas ir skanus. Pasukos, bananas, medus ir cinamonas. Galimi įvairūs priedai pagal skonį. Na, gal žuvies pridėti nebandyčiau. Bet citrinos galite tikrai įspausti“.

Citrinas Livija spaudė ir žaidime „Sportas ar citrina?“, kuriame žymūs Lietuvos scenos ir pramogų atstovai kviečia atspėti, kas privertė juos taip susiraukti: citrinų sultys ar sporto pratimai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)