Nemaža dalis šių vietų turi ir „World Class“, prestižiškiausio pasaulio barmenų čempionato, žymę, rašoma pranešime spaudai.

Simona Albavičiūtė - Bandita, kelių radijo ir televizijos laidų vedėja, sako, kad labiausiai mėgsta lankytis baruose ir restoranuose, kurie turi savo istoriją. Būtent todėl viešėdama Majamyje (JAV) – nepraleido progos užsukti į restoraną „News Cafe“, kur buvo nužudytas legendinis italų dizaineris Gianni Versace.

Nors restoranas įsikūręs vienoje judriausių Majamio gatvių, bet jo viduje – patenki į visai kitą pasaulį. Žavi tiek interjeras, tiek nepaprastai malonus aptarnavimas, tiek ir maistas bei puikūs kokteiliai. Restorane – neišvysite jokio šou, bet, tikėtina, pajusite ir išgirsite bent keletą jo istorijų.

Kiek kitokius įspūdžius iš kelionių parsivežė aktorius Gytis Ivanauskas. Didžiausią įspūdį jam paliko Maljorkoje (Ispanija) įsikūręs baras „The Beach Bar“, kuriame iki paryčių nenustoja siausti pašėlęs šou. Barmenai šiame bare šoka ant stalų, skamba ne tik muzika, bet ir siautulį simbolizuojantis varpas, aplinka skęsta dūmuose, o nuo lubų – krenta konfeti. Toks „bardakas“, kaip sako pats Gytis, suteikia itin daug neišblėstančių emocijų.

Modeliui Simonai Starkutei vieną didžiausių įspūdžiu paliko restoranas - klubas „L‘Opera“, įsikūręs garsiajame ir pasaulio turtingųjų pamėgtame San Tropeze (Prancūzija). Kiekvienas vakaras čia, Simonos teigimu, prasideda nuo vakarienės, bet lygiai vidurnaktį – ramybę nustraukia staiga pasirodantys atlikėjai, kurie per kelias akimirkas sukuria ugnies, šviesų, spalvų ir magijos šou.

Tuo tarpu kelionių ekspertu tituluojamas Rimvydas Širvinskas - Makalius neišblėstamų įpūdžių parsivežė iš Dubajaus (J.A.E.). Čia, viešbutyje „Atlantis The Palm“, įsikūręs išties nepaprasta baras. Ypač netikėta jo vieta, nes restoranas – po vandeniu. Vakarieniaujant čia gali visą laiką stebėti aplink plaukiojančias žuvis bei kitus vandens gyvius.

Edvardas Žičkus, gyvenimo būdo laidos kūrėjas, didžiausią įspūdį palikusio baro titulą Briuselyje įsikūrusiam „Spirito“. Tai senoje bažnyčioje, per kelis aukštus įsikūręs restoranas su baru ir naktiniu klubu, kurio scenoje pasirodo garsiausi Europos DJ. Itin didelį įspūdį televizijos garsenybei paliko ir nepriekaištingas aptarnavimas ir gurmaniškas meniu.

Paklausta apie jai didžiausią įspūdį palikusią vietą, dainininkė Erica Jennings ilgai dvejoja, bet tuomet pradeda pasakoti apie Kolumbijoje lankytą „Andres Carne de Res“ restoraną, kuris šiuo metu puikuojasi pirmoje šios šalies restoranąų „Trip Advisor“ pozicijoje. Pasak atlikėjos, restoranas išsiskiria vietos autentika ir nepriekaištinga virtuve, tačiau įdomiausia dalis ta, jog niekada nežinai, kada ramią vakarienę pekeis siautulingas vakarėlis. Beje, pirmą kartą Eica šiame restorane lankėsi prie dešimt metų, prieš pat judviejų su Jurgiu Didžiuliu vestuves.

Neatsitiktinai šiemet Lietuvoje pirmą kartą rengiamas autoritetingiausias pasaulyje barmenų čempionatas „World Class“. Šio čempionato pagrindinė misija – kelti mūsų barų aptarnavimo kultūrą iki pasaulinio lygio. Tokio, kuris kaskart nustebina. Tokio, kokį galima sutikti Tokijuje, Barselonoje, Rio, Paryžiuje ar Honkonge. Jau birželį sužinosime, kurie Lietuvos barų barmenai pateks į pasaulinio reitingo sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)