Krikšto tėveliais tapo menininkė Jolanta Šmidtienė, papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė, dainininkė Nijolė Pareigytė – Rukaitienė, krepšininko Manto Kalniečio žmona Mingailė, Kauno pirmoji ponia Jurgita Kupčinskienė, socialinių mokslų daktarė Živilė Navikienė, Seimo nario padėjėja Živilė Dargenė, grožio salono savininkė Eglė Ryžauskienė, šokėjas Saulius Skambinas.

Iš viso krikšto tėvelius dabar turės devyni mažyliai, kuriais niekas nesirūpina ir jų nelanko.

Krikšto tėveliai vaikams nupirko šventinius drabužėlius, batukus, paltukus, paruošė dovanų krepšelius.

Pirmąkart mažylį krikštijusi N. Pareigytė-Rukaitienė prisipažino, kad jai didelė garbė tapti tokios mažylės krikšto mama. Pasakodama apie savo kūdikių namuose augančią krikšto dukrą atlikėja negalėjo suvaldyti ašarų.

"Man be galo graudu ir skauda širdį, kad jie ten tokie vieniši. Aš labai tikiuosi, kad mažylė susidraugaus su Patricija ir visi kartu galėsime praleisti daugiau laiko", - DELFI prisipažino Nijolė.

Ceremonijos metu dalyvavo ir kūdikių globos namų auklėtojos bei po vieną Deimantės mados teatro angeliuką.

Pirmosios kūdikių namų auklėtinių krikštynos buvo surengtos prieš penkerius metus. Tuomet ceremonijoje Krikšto sakramentas suteiktas dešimčiai mažylių. Po iškilmių maždaug per metus laiko visi vaikai buvo įvaikinti ar paimti globoti.

Moterų klubo „Ad astra“ vadovė Inga Budrienė, kurios namuose jau penkerius metus auga krikšto sūnus Mantas, sako, jog ceremonija visuomet sulaukia prieštaringų vertinimų, bet rezultatas už kritikų nuomonę svarbesnis.

„Jei vaikučiai ir nebus įvaikinti, jie visuomet turės į ką atsiremti. Tokiais pagalbininkais ir išklausytojais neabejotinai taps krikšto tėvai“, - įsitikinusi I. Budrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)