FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnais, atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad Vilniuje veikianti viešoji įstaiga didžiausiose Lietuvos koncertų salėse organizuodavo įvairių užsienio atlikėjų koncertus ir kitus pramoginius renginius, už kuriuos per beveik šešis su puse metų gavo daugiau kaip 7,2 milijono eurų pajamų.

FNTT tyrėjai nustatė, kad minėta įstaiga renginių organizavimo paslaugas neva įsigydavo iš Maltoje registruotos lengvatinio apmokestinimo kompanijos. Maltoje registruotos kompanijos direktorius Baltarusijos Respublikos pilietis negalėjo dokumentais pagrįsti, kad tokie sandoriai buvo sudaryti. Be to į viešosios įstaigos buhalterinę apskaitą buvo įtraukti ne visi buhalterinės apskaitos dokumentai, patvirtinantys renginių organizavimo paslaugų įsigijimą.

Taip pat atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad viešosios įstaigos vadovas, siekdamas išvengti prievolės sumokėti pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, nedeklaravo daugiau kaip 2 milijonų eurų vertės paslaugų įgijimo, dėl ko viešoji įstaiga neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo į valstybės biudžetą virš 1,5 milijono eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)