Žilvinas Grigaitis prisipažino, kad socialinių tinklų tema jam nemaloni. „Prieš kelerius metus sužinojau, kad mano vardu sukurta bent dešimt paskyrų. Didžiausią nuostabą kėlė tai, kad iš kelių buvo rašoma ir komentuojama mano vardu“, – piktinosi vyras.

Jis prisiminė pernai kilusį skandalą su Egidijumi Dragūnu, kuris, anot Ž. Grigaičio, nieko jam nerašė, o šis nieko neatsakė, tačiau tapo netikrų anketų kūrėjų auka.

„Mano antras vardas yra Andrius, užsienyje prisistatau Andrew. Norėdamas išvengti nemalonių nesusipratimų susikūriau „Zilvinas Andrew G“ anketą“, – dėstė jis.

Ž. Grigaitis sakė, kad atsižvelgdamas į kai kurias verslo tendencijas bei partnerių pageidavimus stengiasi kuo mažiau laiko leisti socialiniuose tinkluose.

Žilvinas Grigaitis

Gabrielė Grygolaitytė-Vasha Facebook paskyros vardą turėjo keisti ne savo noru. „Jei būtų mano valia, vardas būtų gerokai trumpesnis nei „Gabrielė Gabrielė Gr Grygolaitytė“. Vieną dieną mama (Viktorija Mauručaitė) nelabai turėjo ką veikti. Tikrino mano vardu sukurtas anketas ir jas blokavo. Netyčia užblokavo ir tikrąją“, – sakė daininkė.

Gavusi pranešimą, kad turi pasikeisti vardą, mergina skubėdama įrašė bet ką. Vėliau paaiškėjo, kad pakeisti nebeįmanoma. Dėl to bandė kreiptis į Facebook administraciją. Dėl likusio vardo Vasha per daug nesijaudina, nes toks, anot jos, labiau krenta į akis.

Viktorija Mauručaitė ir Gabrielė Grygolaitytė–Vasha

Atlikėja Donata Virbilaitė, Facebook paskyroje pasivadinusi „Donata Sounds“, sako, kad paskyros vardą padiktavo sceninė veikla. „Išvykus gyventi į užsienį teko šiek tiek pakoreguoti savo vardą, nes kitiems būtų per daug sunku įsiminti. Scenoje ne vieta sudėtingiems vardams“, – sakė Donata.

Mergina pasakojo, kad kurdama savo Facebook gerbėjų puslapį ieškojo tinkamo vardo, kuriuo tapo „Donata Sounds“. Pasak atlikėjos, vardas labai greitai prigijo, dažnai juo kreipiasi ir realūs draugai, ne tik gerbėjai socialiniuose tinkluose.

„Prisipažinsiu, kyla minčių šį sceninį vardą paversti oficialiu. Jei karjera užsienyje įsibėgės, taip ir padarysiu. Neketinu atsisakyti lietuviškos pavardės, pasilikčiau dvi. Ištekėjusi pridėčiau dar ir trečią“, – juokėsi D. Virbilaitė.

Donata Virbilaitė

Žmonės vis dar stebisi, kodėl Marijaus Bagdonavičiaus, renginių vedėjo, žurnalisto, režisieriaus, aktoriaus bei sveiko gyvenimo būdo propaguotojo, Facebook paskyros varde figūruoja Chrizostomo vardas.

Vyras atviravo, kad jo ir televizijos keliai išsiskyrė, pasikeitė gyvenimo būdas bei požiūris į daugumą dalykų. „Nebesirodau televizijoje, nes pavargau nuo tuštybių mugės. Pasiilgau tikrumo. Jau pusmetį oficiailiai vadinuosi Marijumi–Chrizostomu Tumu. Pasidariau dovaną jubiliejui, tad toks vardas įrašytas ir pase“, – konstatavo charizmatiškasis pašnekovas, kuris paskyroje pasivadinęs „Marijumi Chrizostomu Bagdonavičiumi“.

Vyras pasakojo, kad Chrizostomo vardą pasirinko neatsitiktinai, tai – oratorių globėjas, auksaburnis. Šis apibūdinimas tinka ir jam.

Pasak M.–Chrizostomo Tumo, Facebook ne iš karto leidžia pakeisti visą vardą, tad vyras paskyrą atnaujina po truputį.

Marijus-Chrizostomas Tumas

Facebook socialiniame tinkle galima rasti ir daugiau garsenybių, kurios dėl vienų ar kitų priežasčių pasivadinusios kitais vardais arba šiek tiek pakeitusios tikruosius: tai laidos „Labas rytas“ vedėjas Arnas Mazėtis, Gintarė Karaliūnaitė-Canuel, Monika Linkytė, Vaidas Baumila ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)