Lietuvoje nuo 2007 metų gyvenantis Jean Claude Edorh gimė Dramblio Kaulo Krante, o vėliau 23 metus gyveno Vokietijoje. Būtent ten, skaitydamas iškilių asmenybių biografijas, Jeanas ėmė svajoti apie savo knygą.

Tačiau tai būtų buvus tik graži svajonė, jei ne populiariausioje šalies leidykloje dirbanti bičiulė, prieš kiek daugiau nei metus paraginusi J. C. Edorhą, galų gale, imtis veiksmų.

„Tą akimirką supratau, kad tai – tinkamiausias metas parašyti knygą“, – sakė garsenybių treneris.

Tarp ketvirtadienio rytą susirinkusių Jeano svečių – daugybė jo klientų. Kai kurie jų figūruoja ir knygoje. Štai, daili šviesiaplaukė, puošianti knygos viršelį – ištikima „JC Sport“ narė.
J. C. Edorhas su kliente, papuošusia jo knygos viršelį

J. C. Edorhas juokavo labai pykstąs ant kitos savo klientės – Astos Valentaitės – kuri šįryt negalėjo dalyauti knygos pristatyme, mat mėgaujasi kaitriais saulės spinduliais Šv. Bartolomėjaus saloje.

Asta su Jeanu sporto salėje pluša jau seniai. Ir rezultatai, anot trenerio, džiugina ir jį, ir vieną garsiausių šalies stilisčių.

Paklaustas, kokių netobulumų savyje įžvelgia garsūs jo klientai, J. C. Edorhas išliko diskretiškas ir tepaminėjo, kad vieni turi didesnių problemų, kiti – mažesnių.

„Garsenybės, dažnai matomos viešumoje, privalo prisižiūrėti. Pavyzdžiui, A. Valentaitė kartu su manimi sportuoja jau ilgą laiką ir mudu patenkinti pasiektais rezultatais. Ji išsako man savo norus ir, jei manau, kad galime juos įgyvendinti, imamės darbų“, – sakė Jeanas.

Puikia figūra pasigirti galinčios A. Valentaitės treneris atskleidė, kad stilistės sėkmės paslaptis yra paprasta, tai – režimas.

„Ji ir pati yra man sakiusi, kad visų svarbiausia – laikytis režimo ir sportuoti reguliariai“, – sakė J. C. Edorhas ir paminėjo, kad sunkiausia ne pasiekti norimų rezultatų, bet juos išlaikyti.

Dirbdamas su klientais treneris vadovaujasi principu – kuo mažiau treniruoklių ir kuo daugiau pratimų, atliekamų su savo kūno svoriu, kurie, iš tiesų, nėra tokie paprasti, kokie gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Treniruojantis ant treniruoklių didesnė tikimybė susižaloti darant pratimą netinkamai. Visų svarbiausia – taisyklingas pratimų atlikimas“, – vieną iš lemiamų veiksnių sporto salėje minėjo treneris.

Norint pasiekti gerų rezultatų, anot J. C. Edorho, svarbu derinti tris dalykus: reguliariai sportuoti, sveikai maitintis ir sporto salėje pratimus atlikti taisyklingai.

Tarp knygos pristatymo svečių taip pat buvo galima išvysti stiliaus bei mados konsultantę Mariją Palaikytę, atlikėją Dianą Dargienę ir verslininkę Agotą Jakutytę.

Ypatingo dėmesio renginio metu sulaukė atlikėjai Jurgis bei Erica Didžiuliai. Anot Jeano, jam yra tekę sporto salėje treniruoti ne tik Ericą, bet ir visą jos šeimą.

„Net mamą ir tėtį“, – šypsojosi E. Jennings.
E. Jennings, J. C. Edorhas ir J. Didžiulis

Apie knygą „Sportuok su Jean Claude“

Ši knyga – daugybę metų kauptos ir tobulintos J. C. Edorho žinios bei patirtys, kurios taps neįkainojamu žinių šaltinių visiems, norintiems sportuoti individualiai, namuose ar sporto salėse.

Knygoje surinkta 100 J. C. Edorho atrinktų paprastų, bet itin veiksmingų pratimų su nuotraukomis, kuriuos galima atlikti tiek namie, tiek ir paplūdimyje.

Pasak autoriaus, nesvarbu, kur sportuoji – namie ar sporto salėje – svarbiausia tai daryti teisingai. Tiksliai atliekami pratimai ir mankštos padeda palaikyti norimą kūno svorį, laikyseną, pakelia nuotaiką, skatina labiau pasitikėti savimi bei padeda apsisaugoti nuo galimų traumų. Taip pat, trenerio teigimu, svarbu pasirinkti sau tinkamą treniruočių sudėtingumo lygį.

„Noriu ne tik paskatinti skaitytojus sportuoti, tačiau pasiūlyti ir patarimus, kurie padės ilgiau išlaikyti geras emocijas bei pozityvią energiją. Taip pat stengiausi atskleisti ir dažniausiai daromas klaidas, pavyzdžiui – netinkamai pasirenkami sporto bateliai“, – teigia autorius.

J. C. Edorho knygos pristatymo ir vėlyvųjų pusryčių bičiuliams akimirkos – DELFI fotogalerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)