– Kaip sugalvojai imtis tokios iniciatyvos? Dauguma juk dažniausiai palinkčioja galva „kaip blogai“, bet nieko nedaro.

– Aš nuo vaikystės plaukiu prieš srovę, buvau mokytojų siaubas ir būdamas 11-os metų grojau pankroko grupėje gitara. Man labai norisi padėti ir pasipriešinti tam linkčiojimui, ir siūlymui pasimelsti. Be to, daryti gerus dalykus yra neapsakomai gera. Be to, aš labai mėgstu, kai žmonės man sako, kad kažkas yra neįmanoma, nes tai yra puikiausia motyvacija.

– Kaip kilo idėja rinkti pinigus pardavinėjant alų? Kodėl alus?

– Mano draugai importavo šitą alų į Kiniją. Kaip tik tuo metu, kai kilo drebėjimas – to alaus galiojimas ėjo į pabaigą. Buvo likusi tik savaitė ir jokių šansų jo parduoti oficialiais platinimo metodais. Aš kaip tik tuo metu sukau galvą, kaip padėti draugams ir tada šovė mintis. Jie su malonumu sutiko ir per tą savaitę, kol gėrimas dar galiojo, aš važinėdamas triračiu pardaviau apie 3000 butelių. Netrukus surinktomis lėšomis pradžiuginsime daugybę žmonių.

– Ką tiksliai ketinate daryti?

– Iš pradžių planavau tiesiog pervesti surinktus pinigus, bet drebėjimo metu sugriuvo ir visa bankinė sistema. Kadangi būdamas kelionių fotografu dažnai maluosi po sunkiai prieinamas vietas, tai nusprendžiau į Nepalą pinigus nuvežti pats. Taip įsitikinsiu, kad visa suma pasieks tikslą ir nieks nenubyrės organizacijų išlaikymui. Keliaudamas labai pasitikiu savo intuicija ir ji mane visada atveda teisingu keliu, todėl ir šįkart nusprendėme neapsiriboti planais, o nuvykę į Nepalą žiūrėti, kaip tais pinigais galėsim kuo labiau nuskaidrinti žmonių gyvenimą. Idėjų turime nemažai, bet labiausiai norisi padėti toli nuo paramos centrų esančioms gyvenvietėms, kurios vis dar labai vargsta. Galbūt atstatysime mokyklą, surengsime miesto šventę arba sutiksime žmonių, kurie jau bus pradėję neįtikėtinai gražų projektą, o mes padėsime jiems jį įgyvendinti. Kas tai bebūtų – bus tikrai daug gyvenimų nuskaidrinanti iniciatyva.

– Ar esi daręs kitų panašių projektų?

– Visada palaikau draugus ir žmones, darančius kilnius darbus, bet tokio kalibro projektas man yra pirmas, kurį suorganizavau pats.

Algirdo Bako iniciatyvą paremti galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)