Kaunietės Dovilės Karpušenkaitės-Mikučionienės vadovaujamos pilvo šokių mokyklos aukletinės į Barseloną skrido be didelių vilčių. „Laimėti tikrai nesitikėjome, – DELFI pasakojo Dovilė. – Tačiau su šiuo pasirodymu save jau išbandėme vietiniuose bei pabaltijo šalių konkursuose, kuriuose taip pat „skynėme“ pirmąsias vietas, tad skrisdamos į Barseloną nesijautėme labai silpnos.“

Anot D. Karpušenaksiatės-Mikučionienės, tokio titulo, kokį jos iškovojo šokių konkurse „Egipto Barselona 2016“, jokios lietuvaitės niekuomet nebuvo pelniusios. „Nesu girdėjusi, kad tokio pasaulinio lygio rytietiškų šokių konkurse, grupės nominacijoje, lietuvės būtų gavusios kažkokių titulų. Mes pirmos, kurios tai padarėme – nugalėjome“, – šypsojosi Dovilė.

Dovilė Karpušenkaitė-Mikučionienė

Dešimtą kartą vykęs konkursas sutraukia nemenką būrį pilvo šokių garsenybių. Pati kaunietė teigė, kad konkurencija buvo didžiulė: „Grupių pasirodymai labai stiprūs, tačiau ir mes įdėjome daug pastangų, daug repetavome, susitikdavome papildomai, gerinome techniką ir sinchroną“.

Dalyvavimas tarptautiniame konkurse reikalauja ir investicijų. Be to, kad kaunietės turėjo pasirūpinti ne vieną šimtą eurų kainuojančiais specialiais drabužiais, kuriuos dažnai ir pačios dailina Swarovski kristalais ar kitomis grožybėmis, joms teko pakloti ir nemenką sumą kelionės išlaidoms.

Pilvo šokių šokėjos

„Viskas kainavo: bilietai, apgyvendinimas, maistas, dalyvio mokestis... Be to, dalyviams privaloma dalyvauti seminaruose, kurie taip pat kainuoja. Dar reikėjo pirkti bilietus ir į koncertų pasirodymus“, – vardijo šokėja. Lietuvaičių grupė buvo sudaryta iš devynių merginų, kiekvienai už dalyvavimą konkurse teko pakloti po 20 eurų, tačiau tai tik vienas iš daugelio konkurso metu kainavusių dalykų.

Auksą pelniusios lietuvaitės negali pasigirti finansine šio konkurso nauda. Už pasirodymą merginos buvo įvertintos liaupsėmis, įvairiomis smulkiomis dovanėlėmis ir laimėjimą įamžinančia statulėle. Nors, kaip teigė pačios šokėjos, ši pergalė įkvėpė siekti ir daugiau pergalių, nesustoti bei suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi.

Akimirkos iš tarptautinio šokių konkurso „Egipto Barselona 2016“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)