Kritiką, kad puošnų kelnių ir originalios palaidinės derinį dėvėjusi nusižengė reikalavimui puoštis pagal „black tie" kodą, D. Bosas atremia taikliu pastebėjimu: šimtus ir tūkstančius kainuojančios vakarinės suknios prie vienkartinių stiklinaičių ir plastikinių kėdžių atrodytų mažų mažiausiai keistokai.

„Apmaudu, kad Lietuvoje retai vyksta renginiai, atitinkantys ir patys galintys kelti tikruosius aprangos kodo „black tie” reikalavimus. Pasirodę kritiški straipsniai apie į M.A.M.A. apdovanojimus atvykusių svečių rodomą nepagarbą aprangos kodui nustebino. Stiliaus komentuotojai kalba tik apie aprangos „black tie" kodą ir visai nesigilina į šios sąvokos visumą. „Black tie" - tai ir renginio turinys, vieta, svečių skaičius, jų patogumui pritaikyti praėjimai bei sėdimos vietos. „Žalgirio“ arenoje vykusių apdovanojimų prilygimą prabangiajai „black tie” kategorijai, visgi vertinčiau santūriai. Tai buvo šaunus ir linksmas renginys, kuriame puikiai praleidome laiką, - DELFI sakė verslininkė ir pridūrė, kad vakarines sukneles vilkinčių moterų apdovanojimuose buvo vos viena kita, o dauguma rinkosi puošnius, bet prie aplinkybių derančius drabužius.

„Džiaugiuosi, kad didžioji dalis viešnių pasirodė puošniais, bet renginio vietai pritaikytais apdarais, kurie leido jaustis patogiai tiek įveikiant netrumpą distanciją per sniegą, akmenėtą grindinį, stačius laiptus, tiek mėgaujantis vaišėmis iš vienkartinių indų. Manau, kad būtent tinkamai pasirinkti rūbai leido mėgautis puikia renginio atmosfera", - pastebi moteris.

Aprangos kodas „black tie" įpareigoja dailiosios lyties atstoves vilkėti ilgą (ne trumpesnę, nei iki blauzdų) patinkančios spalvos suknelę, avėti prie suknelės tinkančius puošnius batelius ir talpią rankinę pakeisti maža.

Viešiems renginiams kruopščiai aprangos detales besirenkanti Daina šįkart pasipuošė juodų kelnių ir juodos palaidinės su originalia detale deriniu. Prie drabužių priderino aukštakulnius ir odines pirštines. Kaip DELFI pasakojo Daina, apdovanojimų renginyje pati jautėsi patogiai ir stebisi, kad juodos, ne kasdienines ir ne pačios pigiausios kelnės buvo pavadintos džinsais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)