Spalvoto meduolio diena šiemet vyks net 15-oje Lietuvos miestų, 36-iose kepyklėlėse lapkričio 26-ąją.

Iniciatyvos tikslas – suartinti globotinus vaikus ir galimus globėjus, skatinti globotinų vaikų savanorystę. Pernai renginyje dalyvavo 550 globotininų vaikų iš 37-ių globos namų ir dienos centų.

Spalvoto meduolio dienos sumanytoja Violeta Masteikienė renginio metu pasakojo, kad šios akcijos tikslas taip pat ir suartinti bendruomenių narius. Taip pat atsirado ir meduolių marginimo rinkinys, kurį įsigijus paremiama ši kilni iniciatyva.

Į renginį atvykusi Gintarė Gurevičiūtė DELFI pasakojo, kad ypatingų kalėdinių tradicijų jos šeima neturi, tačiau Kalėdų senelis šeimą kasmet aplanko gerokai anksčiau nei kitus.

„Labai didelių tradicijų neturime. Turiu broliuką, kuriam 11 metų ir jau prasidėjo pokalbiai, ką jam atneš Kalėdų senelis. Mes dovanomis nesikeičiame, pas mus ateina Kalėdų senelis. Mano šeima tokia nekantri, kad pas mus jis ateina dar net prieš šv. Kūčias.

Gal prieš 10 metų buvau net ne namuose, man paskambino mama ir pasakė, kad pas mus ateina Kalėdų senelis. Sakau palauk, juk dar net ne šv. Kūčios! O ji: „Na ir kas! Pas mus ateina, nori junkis, nori – ne“, – kvatojo G. Gurevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)