Nemalonumai dėl bendravardės reputacijos

Naujienų portalo DELFI kalbinta pedagogė Jolanta Leonavičiūtė prisipažino, kad jos ramų gyvenimą visai neseniai sudrumstė erotiniais masažais liūdnai išgarsėjusi bendravardė.

Žmonės mane kartais pašiepia ir tai nėra smagu, – neslėpė moteris. – Didžiuojuosi savo tėvais ir jų suteiktu vardu bei pavarde, tačiau man visai nemalonu turėt bendravardę su tokia reputacija.“

J. Leonavičiūtė apgailestavo, kad dėl neigiamų asociacijų jai daugiausiai problemų kyla darbe.

Moteris daug metų sunkiai dirbo, kad įgytų aplinkinių pagarbą ir pasitikėjimą. Ateityje turi ir kitų karjeros tikslų.
Jolanta Leonavičiūtė

„Ką žmogus pagalvotų, jei į verslo ar, pavyzdžiui, politikos susitikimą jį kviestų Jolanta Leonavičiūtė? Tikiu, kad jiems tikrai nekiltų asociacijų, kad rašo garbingo žmogaus Antano Leonavičiaus dukra, – DELFI pasakojo ponia Jolanta. – Gerbiu savo tėvus ir didžiuojuosi savo tapatybe. Tačiau kažkas, turintis tavo vardą ir pavardę, gali tave sutapatinti su tuo, su kuo visai nenorėtum būti tapatinamas.“

Skandalingą reputaciją turinčios TV žvaigždės bendrapavardė dabar dvejoja, ar pasilikti savo tėvų pavardę buvo tinkamas sprendimas. Prieš kurį laiką mergautinę pavardę susigrąžinusi J. Leonavičiūtė dabar intensyviai mąsto, kaip jai būtų geriausia prisistatyti viešumoje.

„Jei jau dabar visi primena, tai atsisakiusi per brūkšnelį rašyti savo „-ienės“ pavardę, žmonės visai užgriauš“, – neabejojo ji.

Pabodo rodyti dokumentus

Šiek tiek linksmesnę istoriją apie savo vardą ir pavardę DELFI papasakojo klaipėdietė dviejų vaikų mama Džordana Butkutė.

Žinomos atlikėjos vardu ją specialiai pavadino tėtis. Jauna moteris neslepia, kad seniau jai kartais kildavo problemų dėl garsios pavardės.

„Kai pasakydavau savo vardą ir pavardę, neretai tekdavo parodyt tai įrodantį dokumentą. Tokių atvejų dar ir dabar pasitaiko. Tačiau aš to nesureikšminu“, – prisipažįsta Dž. Butkutė.

Garsiosios dainininkės bendrapavardė, paklausta apie savo vardo istoriją, pasakojo, kad tokį vardą jai specialiai išrinko tėtis.
Džordana Butkutė

„Nesu Džordanos Butkutės giminaitė. Bet mano tėvelio pavardė buvo Butkus. Todėl kai gimiau, jis be mamos žinios gimimo liudijime mane užregistravo Džordanos vardu. Taip ir tapau Džordana Butkute“, – pasakojo uostamiestyje gyvenanti ir vaikučius šiuo metu auginanti jauna moteris.

Dž. Butkutė atvira – norėdama išvengti kylančių įvairių nepatogumų, ji netgi svarstė pasikeisti savo pavardę.

„Tačiau taip buvo tada, kai buvau jaunesnė. Įkyrėdavo visiems rodyt mano tapatybę įrodantį dokumentą. Dabar dėl to nesuku galvos. Džordanos Butkutės pavardė nesukelia sunkumų. Svarbiausia, kad gerbėjai nerašinėja laiškų ir nemaišo su garsiąja dainininke“, – juokiasi ji.

„Ar jūs ne ta aktorė?“

O štai garsiosios aktorės, TV laidų vedėjos ir atlikėjos bendrapavardė Inga Jankauskaitė, DELFI paklausta, kaip paprastam žmogui sekasi gyventi su žinomo žmogaus pavarde, netgi sudvejojo, ar jos pavardė iš tiesų yra garsi.

„Neturiu televizoriaus, todėl neįsivaizduoju, kodėl ir kaip labai Inga Jankauskaitė yra žinoma. Dėl to, kad mano ir aktorės pavardės sutampa, gyvenime neturiu jokių sunkumų. Tiesa, yra buvę keletas atvejų, kai žmonės pastebi, tačiau tikrai tai nebuvo tie įsiminti atvejai. Žinoma, žmonės yra uždavę klausimų: „Ar jūs ne ta aktorė?“, – pasakojo I. Jankauskaitė.

Beje, įdomu tai, kad merginą pirmiausiai sudomino žinomos aktorės talentas, o ne jos pavardė.
Inga Jankauskaitė

„Mano pirmasis susidūrimas su aktore įvyko prieš 10 metų. Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Sakura vėtroje“ Inga Jankauskaitė atliko vieną pagrindinių vaidmenų. Tąkart spektaklis paliko labai stiprų įspūdį, todėl atkreipiau dėmesį ir į tai, kad jame vaidina mano bendravardė“, – prisimena mergina.

I. Jankauskaitė pastebi, kad jai gyvenime kur kas daugiau keblumų kyla ne dėl žinomos pavardės, bet dėl to, kad Lietuvoje yra labai daug Ingų Jankauskaičių.

„Žinau kokias šešias, o gal net aštuonias. Mokiausi Vytauto Didžiojo universitete. Tuo metu mokėsi dar viena Inga Jankauskaitė. Niekada su ja gyvai nebuvau susitikusi, tačiau nuolat kildavo keblumų bibliotekoje, su bendru studentų registru, elektroniniu paštu ir t.t. Taip pat ir poliklinikoje arba kitose vietose, kur reikia identifikuoti asmenį, man užduoda daugiau klausimų nei paprastai. Tačiau suprantama, taip daroma tam, kad nesupainioti Ingų Jankauskaičių“, – DELFI prisipažino mergina.

Tačiau savo situacijoje ji įžvelgia ir pliusų. Vienas tokių – paieškos sistemoje „Google“ lengva pasislėpti tarp kitų Ingų Jankauskaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)