Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys antradienį atvertė 41 metų S. Jakutavičiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – protokolas televizijos laidų prodiuseriui surašytas dėl įvykio rugpjūčio 12-ąją, kai Kretingoje jo vairuojamą automobilį sustabdė policijos ekipažas.

Pareigūnai savo tarnybiniuose pranešimuose nurodė, kad nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, todėl buvo nutarta jį patikrinti alkotesteriu. Rezultatai buvo nepalankūs S. Jakutavičiui – alkotesteris rodė 1,91 prom.

Vairuotojas nesutiko su tokiais rodmenimis, nors neneigė, kad buvo išgėręs – paleistas jis nuvyko į Klaipėdos ligoninę, kur medikai paėmė jo kraują tyrimui. Jo rezultatų S. Jakutavičius kol kas negavo, todėl bylą nagrinėjančio teismo paprašė atidėti posėdį – esą kraujo tyrimų rezultatai turėtų būti jam palankūs.

Teisėjas prašymą patenkino ir administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinės po mėnesio.

Tuo metu S. Jakutavičius DELFI aiškino neabejojantis, kad teisybė yra jo pusėje. „Mano kaltė dar nėra įrodyta“,  pabrėžė jis.

Jo teigimu, Klaipėdos medikai po apžiūros nustatė, kad jo „stovėsena neutrali, mėginius atlieka gerai, stovi nesvirduliuodamas, judesių tikslumas tikslus, vyzdžiai vienodi, orientuotas laike ir vietoje, atmintis gera, dėmesys normalus, mąstymas nuoseklus, kalba rišli, alkoholio kvapo nėra“.

Prodiuseris aiškino, kad buvo sustabdytas, kai važiavo į Palangą.

„Nesutinku su alkotesterio parodymais, nes tuo metu pasipurškiau kvepalais – manau, kad alkotesterio parodymai yra ženkliai per dideli,  sakė jis.  Aš buvau labai saikingai išgėręs, jaučiausi blaivus, mano būsena nekėlė jokių abejonių dėl vairavimo“.

S. Jakutavičius teisinosi, kad „pasimetė“ pamatęs pareigūnus: „Automobilyje turiu tokius kvepalus – Calvin Klein „Euphoria“, jų stiprumas 80 laipsnių, ir kai sustabdė pareigūnai ką tik buvau jais pasipurškęs – nepraėjus nė minutei teko pūsti“.

Televizijos laidų prodiuseris sakė, kad net alkotesterių, kuriais naudojasi policija, gamintojai pripažįsta, kad matuokliai gali rodyti iškreiptus rezultatus. „Instrukcijoje yra nurodyta, kad burnoje užsilikęs alkoholis gali smarkiai iškreipti rezultatus, jeigu tiriamasis ką tik pavartojo alkoholio, alkotesteris išmatuoja ir parodo burnoje likusį smarkiai didesnį negu yra iš tikrųjų kiekį“,  teigė vyras.

„Tai – žmogiškas faktorius: pasimeti sutikęs policijos pareigūną ir jautiesi kartais kaltas net nebūdamas kaltas“,  S. Jakutavičius prisipažino, kad pamatęs policininkus visada išsigąsta.

Jeigu teisme bus įrodyta jo kaltė, jam grės bauda nuo 2 iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)