Plakatą iškėlusi R. Šarkienė eitynėse dalyvavo pasipuošusi kailiniais. Tiesa, su DELFI bendraudama moteris teigė, kad jie pasiūti iš dirbtinio kailio, nors jos spintoje yra ir kailinių iš natūralaus kailio. „Jaunystėje to nesupratau“, – kalbėjo Raisa ir neneigė, kad anksčiau ir turėjo, ir dėvėjo natūralius kailinius, o dabar juos tiesiog gaila išmesti, tačiau jų tikino tikrai nebenešiojanti.

„Šiandien pamačiau tokių vaizdų... Ašaros byrėjo, – kalbėjo Raisa. – Nešiokite dirbtinius kailinius. Su jais šilta žiemą, o natūralių negalima. Dar kartą galiu pakartoti – negalima. Juk taip kankinami žvėreliai tuose narvuose ir kai šiandien man parodė kelis paveikslus... Aš verkiau!“

R. Šarkienė neneigė: „Aš turiu galimybę nusipirkti kailinius, bet aš jų iš principo neperku ir nepirksiu“.

Eisena už gyvūnus

Išskirtiniais aksesuarais dažnai žavinti moteris tikino, kad jos drabužinėje nerastume ir avalynės, pasiūtos iš natūralios odos. „Nereikia pirkti narūralios odos ar kailio. Madingai galima atrodyti ir be to“, – tikino pašnekovė.

Pasidomėjus, kodėl moteris nusprendė palaikyti eiseną žygiuodama kartu, ji patikino, kad vos išgirdusi apie šias eitynes nė nesudvejojo, kad čia bus. „Man vakar pasakė draugė apie eitynes dėl žvėrelių. Kai sužinojau, net atidėjau susitikimą, kurį buvau suplanavusi, kad ateičiau čia. Einu su skaudančia širdimi“, – kalbėjo Raisa.


Organizacijos „Tušti narvai“ eitynės – kol kas didžiausias Lietuvos istorijoje gyvūnų teisių renginys. Žygiuoti nuo Arkikatedros iki Nepriklausomybės aikštės užsiregistravo daugiau nei 1000 dalyvių.

Eitynės pasižymėjo visais prideramais atributais – skanduotėmis, kuriomis buvo raginama uždrausti gyvūnų fermas, plakatų ir transparantų gausa, svečiais iš užsienio organizacijų, būgnijimu, kuris aidėjo per visą Gedimino prospektą, ir kolektyviniu kreipimosi į Vyriausybę, Seimą bei Prezidentę pasirašymu.

Eisena už gyvūnus

Ne vienas eitynių dalyvis papuošė veidus žvėrelių kaukėmis, kai kurie ėjo „užsidarę“ metaliniuose narvuose.

2017m. atlikta „Vilmorus“ apklausa rodo, kad beveik 70% lietuvių nepritaria kailių fermoms. Į tai atsižvelgdamas Seimo narys Linas Balsys pateikė Seimui Gyvūnų gerovės įstatymo pataisas, kuriomis siekiama uždrausti gyvūnų žudymą tik dėl jų kailio Lietuvos Respublikoje. Eitynės skirtos išreikšti visuomenės paramą šiam sprendimui ir paskatinti kitus Seimo narius susirūpinti kailių fermų problema.

Šiuo metu Lietuvoje egzistuoja nuo 175 iki 300 įvairaus dydžio kailių fermų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)