Iškilmingasis vakarėlis prasidėjo Jungtinės Karalystės ir Lietuvos himnais, o netrukus laikinasis reikalų patikėtinis, misijos vadovo pavaduotojas, konsulas Stephenas Austinas Colonas svečius pakvietė pakelti taures Jungtinei Karalystei ypač svarbia proga.

Susirinkusieji ambasados kiemelyje buvo vaišinami Europos šalių ir indiškos virtuvės patiekalais, specialiai iš Didžiosios Britanijos atvežtais sūriais bei gėrimais. Svečius linskmino Neda Malūnavičiūtė su muzikantų grupe.

Tikrasis Karalienės gimtadienis yra balandžio 21 d., tačiau nuo seno monarcho gimtadienį Jungtinė Karalystė praktiniais sumetimais švenčia vasarą, dažniausiai antrąjį arba trečiąjį birželio šeštadienį. Mat šaltojo metų laiko orai – nepalankūs paradams ir lauke vykstančioms ceremonijoms.

Diplomatinėms atstovybėms leidžiama pasirinkti, kurią birželio dieną jos švenčia monarchės gimtadienį.

Nuo 1748 m. monarcho gimtadienis pažymimas iškilminga Vėliavų pagerbimo ceremonija bei paradu. Ceremonijai prasidėjus, karalienė, lydima karališkosios kavalerijos, išvyksta iš Bekingemo rūmų ir Mall gatve važiuoja į Raitosios gvardijos būstinę. Karalienė asmeniškai priima garbės sargybos pasveikinimą, o po to apžiūri maždaug 500 gvardiečių rikiuotę.

Grįžusi į rūmus, Jos Didenybė kartu su šeimos nariais išeina į balkoną pasigrožėti Karališkųjų Oro pajėgų jos garbei atliekamu skrydžiu virš Londono centro.

Visą apie keturias valandas trunkančią ceremoniją tiesiogiai transliuoja nacionalinė Jungtinės Karalystės televizija BBC.

Savo tikrąjį gimtadienį Jos Didenybė karalienė Elžbieta II paprastai švenčia šeimos ir artimiausių draugų rate Windzoro pilyje.

Vakarėlio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją