S. Milinytė į Lietuvą planuoja grįžti gegužės viduryje, mergina sugrįžta laikyti baigiamųjų vidurinės mokyklos egzaminų. „Daug ruošiuosi, daug knygų skaitau. Tikiuosi, kad pavyks gerai išlaikyti, – apie egzaminus portalui MIESTE.lt kalbėjo Simona. – Kasdien siunčiau darbus į mokyklą. Mokausi nuotoliniu būdu.“

Devyniolikmetė papasakojo, kad su mokytojais dažniausiai bendraudavo per „Skype“. „Reikia bendrauti, nes atsiskaitymai būna už darbus. Ir šiaip visada paaiškina, jei ko nesuprantu.“

Pasidomėjus, ar nesunku mokytis savarankiškai, mergina patikino, kad priešingai – daug lengviau. „Niekas neblaško, kaip klasėje. Atsisėdi – padarai ir ramu“, – dėstė mergina.

S. Milinytė egzaminus laikys su savo klasiokais, su kuriais kartu mokėsi iki išvykimo į JAV. „Su klasiokais palaikau ryšius, bendrauju net su pradinių klasių draugais“, – pasakojo Simona.

Tiesa, dvyliktokei neteks pasidžiaugti išleistuvių švente, nes netrukus po egzaminų teks grįžti atgal į Ameriką. Tačiau jai labiausiai gaila ne to, kad praleis svarbiausią mokyklos baigimo šventę, o to, kad būdama Lietuvoje turės labai mažai laiko pabendrauti su draugais ir šeima.

Portalas MIESTE.lt primena, kad Simona į JAV išvyko praėjusių metų pradžioje. Ten mergina ne tik mokosi, bet ir siekia atlikėjos karjeros. Savo pasiekimais mergina dažnai dalijasi su keliais tūkstančiais sekėjų savo „Facebook“ anketoje.