„Regata prasidėjo šeštadienį, o iki tol treniravomės plaukdami į Dominiką. Dominika yra įstabaus grožio valstybėlė, iš vietinių resursų galinti savo gyventojus beveik pilnai aprūpinti maistu. Ten viskas yra žalia, drėgna, auga ir vaisiai, ir daržovės. Ant kiekvieno kampo galima rasti įvairiausių prieskonių. Dominikoje pamatėme krioklius, aplankėme ir naminio šokolado fabrikėlį", - pasakojo J. Didžiulis.

Dainininkas pasakojo, kad kiekvieną dieną „Ambersail" įgula ne tik praktikuojasi, tačiau ir populiarina Lietuvos kultūrą Dominikoje.

„Šeštadienį buriavome regatos atidaryme, kuriame ne tik daug veiksmo ant vandens, bet ir ant kranto. Buvo daug skanaus vietinių gaminto maisto, muzikos ir kokteilių. Kiekvieną dieną nuo ryto iki popietės praktikuojamės ant vandens, o vakare pristatome Lietuvos kultūrą. Gamta čia įstabi: kiekvieną rytą žadina pauksčiai, o kai išeini plaukti - sutinki jūros vėžlius", - įspūdžiais dalijosi „Ambersail" įgulos narys.

Į regatą iš viso pasaulio suplaukia įvairių tipų burlaiviai. Jie varžosi savo klasėse, kurių iš viso yra penkios. Lietuvių įgula „Ambersail“ plaukia greičiausioje sportinių laivų klasėje, o jos pagrindiniai konkurentai – Barbadoso komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)