Moteriško spektaklio nepraleido Saulius Siparis, Ramunė Kurienė, Adolfas Večerskis su žmona, Artūras Paulauskas su žmona, Juozas Liesis, Žilvinas Grigaitis, Gabrielė Martirosianaitė, Nomeda Marčėnaitė ir kiti.

Į spektaklio premjerą atvyko ir kūdikio besilaukiantys Monika ir Andrius Šedžiai. Monika buvo pasipuošusi trumpa pilka suknele ir neslėpė vis apvalėjančio pilvuko.

Šmaikščiame spektaklyje vaidmenis kuria tokios žinomos aktorės, kaip Ineta Stasiulytė, Gabija Jaraminaitė, Valda Bičkutė, Aušra Štukytė, Larisa Kalpokaitė, Justė Zinkevičiūtė, Jovita Balčiūnaitė bei Aurelija Tamulytė.

Spektaklis pastatytas pagal Lauros Shaine Cunningham pjesę „Žavios ir pavojingos“. L. Sh. Cunningham pristatoma kaip spalvinga asmenybė. Rašytoja, autorė bei žurnalistė, kuri yra išleidusi devynias knygas, parašiusi šešias Brodvėjaus pjeses bei turi savo skiltį „The New York Times“ dienraštyje. Be viso to, ji dėsto teatro pjesių rašymo discipliną Prinstono universitete.

Autorė anksčiau atskleidė, jog pjesės idėja kilo su suvokimu, jog dauguma šiuolaikinių spektaklių apie moteris yra gana klaidingi. „Parašiau šią pjesę galvodama apie savo drauges ir kitas tikras moteris. Pjesė atspindi moterų svajones ir patirtis. Tai jų sielų apnuoginimas, nusimetant visas kaukes ir fasadus“, – sakė L. Sh. Cunningham.

„Tai pats neįprasčiausias spektaklis per visą mano režisieriaus karjerą. Tai spektaklis apie moteris, tačiau skirtas ne joms, tiksliau – ne tik joms. Pjesė parašyta labai įžvalgaus dramaturgo, todėl šis spektaklis skirtas protingam žiūrovui, mokančiam ir norinčiam girdėti. Žiūrėdami šį spektaklį, žiūrovai pamatys tikrai kai ką naujo lietuviškame teatre. „Domino“ teatre jau esu pastatęs spektaklį „Apie ką kalba vyrai“ – su juo pradėjome rimtą pokalbį apie meilę ir santuoką. Dabar šį pokalbį tęsime su spektakliu „Žavios ir pavojingos“, – sako režierius Olegas Šapošnikovas.

Pjesės „Žavios ir pavojingos“ autorės kūrybai būdingi itin ryškūs, išbaigti ir gilūs dailiosios lyties charakteriai, atspindintys moteriškąjį pasaulio suvokimą: požiūrį į meilę, draugystę ir intymumą. Spektaklio „Žavios ir pavojingos“ premjera – jau nuo gruodžio 11 dienos visoje Lietuvoje.

Premjeros akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)