Laidoje A. Kandelis buvo itin atviras: prabilo apie juodžiausią gyvenimo laikotarpį, jį persekiojantį vagystės skandalą, pinigus, atrastą religiją bei trečiąsias skyrybas.

„Šią vasarą išgyvenau didžiausią krizę savo gyvenime. Netekau visko: šeimos, sėkmingo verslo, pajamų, o galiausiai reputacijos. Aš net nepamenu, ką aš mačiau ir išgyvenau, nes man tai buvo tokia juoda banga. Tarsi cunamis užėjo ir aš nieko nenorėjau daryti, buvo apėmęs toks beviltiškumas“, – sudėtingą gyvenimo laikotarpį prisiminė A. Kandelis.

Vyras pasakojo, jog nerado jėgų net keltis iš lovos. Visos negandos prasidėjo nuo siaubingos avarijos sostinėje, kai į jo naujutėlį visureigį trenkėsi kitas automobilis. Tuomet dėl visiškai suniokoto naujo automobilio Andrius per daug nesielvartavo – jam buvo svarbiausia, kad nenukentėjo su juo važiavusi 4-erių dukrelė Ditė.

„Aš visų pirma patiklus. Jei kitiem gerai, tai ir man gerai. Bet kai man pasidarė taip blogai, kad buvo tokių dienų, kai taip sakant norėjosi... prasimankštinti kaklą. Ir iš tų žmonių, iš kurių galvojau, kad sulauksiu pagalbos – nieko nesulaukiau, gavau nugarą“, – sielvartavo A. Kandelis.

Praėjusią liepą Lietuvos žiniasklaidoje pasklido žinia, jog į Kandelį panašus žmogus bandė pavogti drabužių už 320 eurų. Jis susimokėjo už marškinėlius, tačiau nuo kitų išsirinktų drabužių nuėmė apsaugines etiketes ir susidėjo juos į maišą. Pardavėjoms kilo įtarimų, tad jos apie tai pranešė apsaugininkams, kurie sučiupo vyrą ir iškvietė policiją. Tačiau belaukiant policijos vyras pastūmė drabužių kabyklą ant apsaugos darbuotojo ir pabėgo iš parduotuvės per tarnybinį išėjimą.

Paklaustas, kodėl pabėgo iš parduotuvės A. Kandelis iš pradžių bandė pašmaikštauti, tačiau greitai surimtėjo: „Pasakysiu juoko forma: vandens atsigerti norėjau, tai suradau atsarginį išėjimą, atsidariau duris... Troškino labai...Ką aš žinau. Buvo juodai aptemęs protas. Viskas vyko spontaniškai, ten nieko nebuvo nei apgalvota, nei suplanuota.“

Tuomet Kandelis teigė, jog tądien buvo net ne Vilniuje, o Palangoje. Vyrą gynė net du advokatai, tačiau galiausiai teisme jis prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

„Faktas, kad smerkiu save. Tai buvo pirma ir vienintėlė tokia klaida mano gyvenime už kurią aš sumokėjau labai, labai smarkiai“, – sakė jis.

Dabar šokėjas pats nė nesuvokia, kaip tai įvyko, prisimena šį įvykį kaip per miglą.

Teismas A. Kandeliui skyrė minimalią – 400 eurų baudą bei įpareigojo atlyginti žalą parduotuvei. Tiesa, žinomas vyras nemano, kad lengvai išsisuko. Jis puikiai supranta, kad visi pasmerkė jį už tokį poelgį, kuris jam sugriovė reputaciją, o taip pat jo šokių studiją paliko daugybė mokinių, sumažėjo ir kitų užsakymų.

„Jei suklysta žmogus, kuris yra šiek tiek daugiau žinomas visuomenei, tai apie tai kalbama ištisus metus ar net gyvenimą. Faktas, kad mane tai slegia ir slėgė. Tai yra labai nemaloni situacija, aš visą gyvenimą buvau prieš šitus dalykus. Man pačiam protu yra nesuvokiama, kaip tai galėjo įvykti“, – laidoje kalbėjo A. Kandelis.

Vos 18-os tapęs Lotynų Amerikos šokių čempionu – Andrius sakė puikiai gyvenęs ne vienerius metus. Už prizines vietas pasauliniuose sporto šokių čempionatuose įteikiami solidūs piniginiai prizai, tad Andrius galėjo keliauti ir gyventi nevaržomas finansų. Nors treniruotis teko po 8 valandas per dieną, tačiau šokėjas pripažino, jog niekad per daug negalvojo apie pinigus ir leido juos lengva ranka.

„Visas mano gyvenimas buvo nukreiptas į mane. Kaip aš turiu dirbti, kaip turiu siekti. Vėliau pradėjau suprasti, kad palauk, kažkada tau juk ateis laikas sustoti ir tavo karjera nebus amžina“, – pripažino A. Kandelis.

Dabar stipriai sušlubavus jo verslui, A. Kandelis priverstas skaičiuoti kiekvieną eurą. Nors su buvusia žmona pavyko išsiskirti taikiai, tačiau buvusiems sutuoktiniams teko parduoti jų butą sostinėje.

„Pradėjau keisti požiūrį į žmones, į vaikus, į visuomenę ir pinigus. Kai nebeuždirbi pinigų – pradedi vertinti kiekvieną eurą“, – atskleidė A. Kandelis.

Nors A. Kandeliui dar tik 34-eri, jis jau spėjo išsiskirti tris kartus, tačiau dėl paskutiniosios santuokos subyrėjimo sielvartauti laiko neturi.

„Man tai tikrai nėra pagrindinis dalykas, nes buvo daug didesnių problemų. Man, visų pirma, svarbiausias dalykas yra pilna atsistoti ant kojų ir aš turiu vaiką, kuriam reikia pakloti pagrindą po kojomis. Manau mano gyvenime užteko ir pramogų, ir kelionių, ir karjerai atiduotų metų. Dabar reikia pradėti nešti atsakomybę ne už save, o už žmones, kurie yra labai svarbūs.“

Prieš ketverius metus trečią kartą vedęs dvejais metais jaunesnę farmacininkę Mildą, Andrius sakė, kad ves nors ir 10 kartų, nes ieškoti savo laimės ir antrosios pusės yra ne nuodėmė, o gyvenimo variklis, verčiantis eiti į priekį.

Šiandien paklaustas apie skyrybų priežastis, Andrius savęs neteisina: „Kiekvienas save gerbiantis vyras, norintis gyventi adekvatų ir pilnavertį gyvenimą, turi būti vedęs ir turėti vaiką, kuris turi gimti toje santuokoje. Man šeima buvo prioritetas. Galbūt labiau galvoje, o ne veiksmuose. Faktas, kad pridariau klaidų. Mes nesame robotai, nesame užprogramuoti gyventi taip ir ne kitaip, mes žmonės.“

„Aš asmeniškai esu labai jautrus žmogus. Kitiem gal atrodau arogantiškas ar pasikėlęs. Labai daug dalykų darydavau spontaniškai, neapgalvotai: jaučiu – darau, sekasi – gerai. Gal tai yra gerai iki tam tikro amžiaus, kol tu nesi atsakingas už savo šeimą ar tėvus“, – samprotavo A. Kandelis.

Po skyrybų su žmona Andrius sugrįžo gyventi į tėvų namus, kur slaugo sergančią mamą. Vienintėlė jo paguoda po visų išgyvenimų – 4-erių dukra Ditė su kuria jis praleidžia labai daug laiko.

Vėliau žinomas vyras buvo pastebėtas vienoje religinėje bendruomenėje, kur jį nusivežė draugas. Po ilgų pokalbių su kunigu Andrius pradėjo optimistiškiau žvelgti į savo gyvenimą bei ateitį ir tai išgelbėjo jį nuo pagundos įnykti į alkoholį ar pulti į depresiją.

„Nuvažiuojame mes į tą bažnyčią, išlipu iš mašinos, statau koją ant žemės ir mane visą krato. Aš nesuprantu, kas su manim darosi, mane krato, šiurpas eina. Aš gyvenime netikėjau, o bažnyčioje klausydamasis mišių – apsiverkiau“, – pasakojo A. Kandelis.

Vyras pripažino kunigui, jog yra pamiršęs kaip melstis ir kaip taisyklingai atlikti išpažintį kunigui, o šis jį nustebino: „Kunigas man pasakė: sėsk čia ant kėdės ir kalbamės kaip žmogus su žmogum. Ir aš jam viską išsakiau: ką dariau blogai, ką gerai, kas buvo, kas atsitiko. Jis atsistojęs laikė rankas man virš galvos, o man per kūną ėjo šiluma ir apėmė dvasinė ramybė. Aš netikiu ir gyvenime netikėjau tokiais dalykais, bet šitas įvykis pakeitė man labai stipriai. Tas žmogus, kuris mane nuvežė sakė, kad kalbėjo su kunigu, jis teigė, kad esu žiauriai stiprus ir man bus arba labai blogai, arba labai gerai. Bus šuolis arba į viršų, arba krisiu labai žemai. Vienas iš dviejų.“

Pokalbio pabaigoje Andrius atskleidė, jog šiuo metu yra pasinėręs į darbus ir planuoja atidaryti dar kelias šokių studijas, o taip pat visas savo santaupas investavo į naują verslą – batelių šokėjams kūrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)