Svečių kambaryje suspindusi nedidelė R. ir B. Vizgirdų Kalėdų eglutė dabar yra visai kitokia, nei buvo prieš daugelį metų. Ponia Birutė juokiasi – šiandien ji atrodo kur kas solidžiau.

„Kai vaikai buvo mažiukai, mūsų Kalėdų eglutė buvo puošta jų rankų darbo žaisliukais, iš popieriaus gamintomis girliandomis“, – pasakojo B. Vizgirdienė ir nostalgiškai tarė, kad apie senuosius žaisliukius liko tik gražūs prisiminimai, mat visi buvo pagaminti iš popieriaus.

Užtat dabar ant Vizgirdų eglės – ne ką mažiau brangūs, rinktiniai papuošalai. Kai vaikai suaugo ir pakėlė sparnus į tolimiausius pasaulio kampelius, B. Vizgirdienė kasmet iš jų sulaukia trijų krištolinių žaisliukų. Tai – tarytum idiliška jų šeimos tradicija.

„Kai kurių nė negaliu kabinti“, – didelį ir sunkų lašelio formos krištolą, padėtą ant greta eglutės esančio stalo, rankose demonstravo ponia Birutė. Sako, toks galėtų nusverti visą eglės šaką.
Rimtauto ir Birutės Vizgirdų namų interjeras

Vizgirdų šeimos namuose jau ilgus metus puoselėjama ir išskirtinė eglutės puošimo tradicija.

„Prieš daugelį metų sugalvojau gražią tradiciją – kasmet, prieš pat Kalėdas į svečius sukviečiame artimiausius bičiulius. Gurkšnodami vyną ir klausydamiesi kalėdinės muzikos, visi kartu puošiame eglutę“, – pasakojo ponia Birutė.

Nepaisant to, kad didelę gyvenimo dalį praleido anapus Atlanto, Kūčias ir Šv. Kalėdas R. ir B. Vizgirdos švenčia pagal lietuvių tradicijas – su šienu, padėtu po staltiese, „plotkelėmis“ ir dvylika patiekalų.
Rimtauto ir Birutės Vizgirdų namų interjeras

Aštuonioliką metų Lietuvoje gyvenanti Vizgirdų šeima prisipažįsta, kad šiemet Kūčias švęs mažame šeimos rate – su Lietuvoje gyvenančiu R. Vizgirdos sūnumi.

Poniai Birutei skauda širdį, mat jos šeimyna įsikūrusi Los Andžele, o šįmet į svečius nuvykti nepavyks – laukia kelio sąnario operacija.

„Plyšta širdis, labai norėjau važiuoti. Bet nieko nepadarysi, toks likimas. Bet esu apsisupusi šeimos nuotraukomis, mintimis visuomet esu su jais. Nežmoniškai pasiilgstu vaikų ir anūkų – bet tokia jau ta mamos dalia“, – graudinosi ponia Birutė.

„Visa mano šeima gyvena Los Andžele: broliai, sesuo, vaikai, anūkai, jų antrosios pusės. Dažniausiai žiemos šventes sutinkame būtent ten. Kai visa šeima susėda prie Kūčių stalo, mūsų būna net 40!“ – pasakojo B. Vizgirdienė ir pasidžiaugė, kad, nepaisant to, jog šeima gyvena tūkstančiai kilometrų nuo Lietuvos, visi puikiai pramokę lietuviškai.

Ir tai, be abejo, tėvynę besąlygiškai mylinčių tėvų nuopelnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)