A. Valinską pareigūnai sustabdė Žaliųjų ežerų gatvėje, Vilniuje, apie 16 val.Vyrui nustatytas 0,62 girtumo laipsnis. Arūnas automobilyje buvo ne vienas - su juo kartu buvo ir žmona bei dar vienas jaunuolis.

Kompanija vyko iš baro. Pareigūnams pats A. Valinskas prisipažino, kad per pietus išgėrė šiek tiek alkoholio, tačiau galvojo, kad leistinos normos neviršys. Pats Arūnas su pareigūnais elgėsi labai mandagiai.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki keturių šimtų trisdešimt keturių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Vilniaus policija šventinėmis dienomis itin akylai stebi vairuotojų pažangumą. Sostinėje šiomis dienomis buvo surengtas ne vienas reidas. Jų metu įkliuvo ne vienas šventinę taurelę kilnojęs ir prie vairo nepabijojęs sėsti vairuotojas.

Arūnas Valinskas išgėręs vairavo automobilį

DELFI susisiekus su A. Valinsku, garsus vyras nupasakojo situaciją bei patikino esąs pasiryžęs priimti atsakomybę už savo veiksmus.

„Pietavome kartu su šeima: aš, Inga, sūnus bei Ingos mama. Net neabejojau, jog taurė ar pusantros taurės vyno neviršys leistinos normos. Juk buvo žmonių, kurie galėjo vairuoti ir be manęs. Kvailas pasitikėjimas kartais paveda. Dabar reikės atsakyti už savo veiksmus ir esu tam pasiruošęs. Taip negali būti“, – sakė A. Valinskas.

Pasiteiravus, ar teisės vairuoti atėmimas Valinskų šeimoje sukels didelių nepatogumų, televizijos laidų vedėjas patikino, jog veikiau – priešingai.

„Atvirkščiai... Inga seniai sakė, kad keisčiau savo gyvenimo būdą. Net mano mylimas ir mėgstamas kolega Andrius Tapinas sakė, jog turėčiau keisti gyvenseną. Sako: „Ką gali pakeisti? Bent jau nevairuok“. Atrodo, kad jie prisikalbėjo. Bet aš tame nematau problemų. Matau tik du dalykus: tai neigiamą pavyzdį savyje ir teigiamą pavyzdį kitiems, kad jie to nedarytų“, – tikino garsus vyras.

Į klausimą, ar dėl susiklosčiusios situacijos jis bei jo šeimyna jaučia savigraužą, A. Valinskas teigė, jog perdėtai pergyventi nėra ko – esą tai nieko nepakeis.

„Aš iš tų vyrų, kurie, priimdami sprendimus, neleidžia sau dėl jų graužtis ir visuomet prisiima atsakomybę. Tą gali paliudyti ir policijos pareigūnai, su kuriais visuomet elgiuosi pagarbiai. Kas būtų nutikę nuo savigraužos? Nieko. Jeigu vyras prisidirbo, atsako vyras, ne žmona.“

Pokalbio pabaigoje A. Valinskas patikino, jog viskas yra gerai. „Mes neliūdime“, – sakė televizijos veidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2645)