Atostogose – vakarėlių maratonas

Kolumbija į kasmetinius garsios šeimos kelionių maršrutus įtraukiama neatsitiktinai – būtent šioje šalyje gimė ir augo Jurgis, taigi čia iki šiol gyvena jo tėvai bei seneliai, su kuriais žinomų atlikėjų sūnūs turi itin artimą ryšį.

Vis dėlto šiųmetinė viešnagė egzotiniame Lotynų Amerikos krašte buvo išskirtinė – kompanijai ji dovanojo ne tik susitikimus su artimaisiais ar vertingo poilsio akimirkas, bet ir daugybę progų švęsti.
Po ilgų skrydžių kelias dienas Bogotoje pailsėję Didžiuliai patraukė į muzikanto senelių sodybą, kur buvo surengta pirmoji itin svarbi puota – Ericos ir Jurgio vestuvių metinių vakarėlis.

„Ši šeimos vieta turi labai didelę reikšmę ne tik mums, kaip porai, bet ir Jurgiui, kuris vaikystės dienas leido būtent čia“, - paklausta, kodėl šiai ypatingai šventei išsirinko senelių vilą, atsakė Erica.

Kiek vėliau į Bogotą vėl sugrįžusią šeimą dar kartą pasitiko linksmybės – savo marčią nustebino Jurgio mama, besilaukiančiai atlikėjai surengusi kūdikio dovanų lietaus šventę (angl. – „baby shower“).

„Šios tradicijos Airijoje mes neturime, todėl apie tai niekada nepagalvodavau. Tokia kūdikiui skirta šventė mano gyvenime buvo pirmoji. Joje dalyvavo ne tik Jurgio močiutė, bet ir visos jo mamos draugės: mėgavomės nuostabiais pietumis, o mūsų mažoji mergaitė gavo gausybę dovanų. Faktas, kad vos tik gimusi, ji jau iškart bus neįtikėtinai gerai apsirengusi“, - juokėsi E.Jennings.

Galiausiai, šventinį maratoną vainikavo Jurgio močiutės gimtadienis, iškart po kurio garsi šeimyna išsiruošė namo į Lietuvą.

Geriausias poilsis – laukinėje gamtoje

Mėnuo Jurgio gimtinėje charizmatiškai kompanijai nepralėkė tik vakarėlių ritmu – šeima daug laiko skyrė ir poilsiui. Po vestuvių metinių šventės ketveriukė patraukė į kitą Kolumbijos miestą – Santą Martą. „Gyvenome užmiesčio viešbutyje prie jūros. Šis laikas buvo tikrų tikriausios atostogos: vaikai mėgavosi šokinėdami per bangas, dūko smėlyje ir mokėsi, kaip atidaryti kokosą. Taip pat, visi susidomėję stebėjome egzotinę gamtą – krabus, staugūnus, raudonkailes voveraites bei nuostabiausius paukščius“, - spalvingais atsiminimais dalinosi E.Jennings.

Anot dainininkės, nors Santa Marta ir yra vienas pirmų miestų Lotynų Amerikoje, tačiau masinis turizmas jo kol kas nepalietė.

Per šias atostogas Didžiulių šeima atidavė duoklę ir laukinei gamtai – beveik dviems savaitėms išvyko ilsėtis į atokiai nuo miestų šurmulio esančią vilą, kurią juosė tik kalnai, ežerai, pelkynai ir raudonos žemės ruožai. Kol Jurgis su berniukais egzotiškas apylinkes tyrinėjo jodinėdami arkliais, Erica laiką skyrė kūrybai: „Čia atvažiavusi, aš visada randu įkvėpimą, todėl stengiuosi rašyti dainas. Būtų sunku to nedaryti, kai aplink matai tik tokį grožį“.

Atlikėją labai žavi egzotinė šalies gamta, tačiau, paklausta, ar norėtų apsigyventi Kolumbijos sostinėje, Erica atsakė nedvejodama: „Pažinti šį miestą bei būti turistu jame yra viena, tačiau įsikurti visam laikui čia negalėčiau. Tai – didžiulis metropolis su 9 milijonais gyventojų, kurie visi nuolatos skuba. Negaliu pakęsti užterštumo, automobilių spūsčių ir žaliųjų plotų stygiaus. Norint Bogotoje aplankyti normalų parką, iki jo reikėtų važiuoti bent 40 minučių. Nors šis miestas šiandieną yra kur kas saugesnis nei prieš dešimtmetį, kai jame lankėmės pirmą kartą, tačiau vis tiek dar yra tokių vietų, kur Jurgis nenorėtų, kad eičiau viena. Bendra Bogotos atmosfera yra pernelyg chaotiška, dėl to aš taip myliu Vilnių, kuriame lengva ir patogu gyventi, be to – čia gaivus oras, daug parkų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)