Naujųjų metų vakarą Naujajame Džersyje jie koncertavo vietos lietuviams, su kuriais vėliau ir kėlė putojančio vyno taures už sėkmingus ateinančius metus.

„Lietuviai mus labai šiltai priėmė, salė buvo pilna, prašė bisų. Žodžiu, per Naujuosius tikrai nebuvo liūdna. Po koncerto likome su žiūrovais pabendrauti ir susipažinti artimiau“, - DELFI tikino V. Tarasovas.

Tačiau šiais metais atlikėjai Naujuosius pasitiko be savo dukrų – 16 metų Elingos ir beveik 6 metukų Gabrielės.

„Per Kalėdas ir Kūčias visada būname namuose su vaikais. Bet Naujuosius mums su Violeta dažnai tenka sutikti koncerte, atskirai nuo dukterų. Tik šiais metais pirmą kartą buvome taip toli nuo jų“, - pasakojo po ilgos kelionės jėgas atgaunantis atlikėjas.
Violetos ir Viliaus Tarasovų akimirkos Amerikoje

Savaitę už Atlanto viešėjusi V. ir V. Tarasovų pora aplankė Niujorką, apžiūrėjo Manheteno rajoną, Brukliną, Braitono paplūdimį, Filadelfiją. „Nor daug kur buvome, bet norėjome aplankyti ir tas vietas, kurias matėme tik filmuose, bet nespėjome nuvažiuoti praėjusį kartą, kai lankėmės Amerikoje, - pasakojo V. Tarasovas. - Aplankėme ir nemažai kavinių bei restoranų, kur lankosi tokie garsūs aktoriai, kaip „Vienas namuose“ žvaigždė Joe Pesci. Esu didelis šio aktoriaus gerbėjas. Pasirodo, kad jo pusbrolis rengia koncertus italų restorane, kuriame mes vakarieniavome. J. Pesci ten taip pat dažnai lankosi. Man tai paliko didžiulį įspūdį.“

Porai įsimintinų akimirkų nesugadino netgi tuo metu už Atlanto siautęs uraganas ir visus amerikiečius išgąsdinę bei šalį paralyžiavę šalčiai.

„Kai viešėjome Niujorke, kaip tik ir užėjo audra, dėl kurios teko labai ilgai grįžinėti iki Naujojo Džersio. Mes netgi juokaujame, kad iškrito šiek tiek sniego, ir visi „neįgalūs“ pasidarė, - šypteli prisiminęs V. Tarasovas. - Lietuvoje per tokius orus mums dažnai tenka važinėti, ir nieko baisaus nenutinka. O jie nepratę prie tokių sąlygų, mokyklos buvo uždarytos, žmonės sėdėjo namuose ir nėjo į darbą. Naktimis buvo apie 15 laipsnių šalčio, dieną 9-10.“
Violetos ir Viliaus Tarasovų akimirkos Amerikoje

„Tačiau mūsų tai neišgąsdino. Man apskritai šalta būna labai retai. Nuo Klaipėdos - „pasigrūdinę“ esame. Kai būna 25 šalčio, su dukrele nuo kalniukų su rogutėmis važinėjame“, - šaltas lietuviškas žiemas prisiminė V. Tarasovas.

Tiesa, kelionė į Ameriką ir atgal su Uzbekistano Respublikos avialinijomis Tarasovų šeimai priminė gūdžius sovietmečio laikus.

„Uzbekistano avialinijos pasiūlė tiesioginį skrydį iš Rygos į Niujorką. Taip – kur kas patogiau, nei skristi su persėdimais. Tačiau skridome per Atlantą, ko gero, kaip kokiais 80-90-taisiais. Keleiviai iš Uzbekijos, o tiksliau uzbekės, vilkėjo chalatus primenančius drabužius, buvo rodomi netgi praėjusio dešimtmečio filmai. Prisiminiau SSRS laikus“, - prisipažino V. Tarasovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)