Įkvėptas naujos „Coca-Cola“ reklamos, kurioje garsus amerikiečių magas Justin Flom atlieka triukus su šiuo gėrimu viešose vietose, R. Bernatonis stebino lietuvių publiką savo sumanymais.

Rodyti triukus netikėtose erdvėse Rokui jau yra tekę ir anksčiau. „Esu daręs triukus Londono ir Las Vegaso gatvėse už arbatpinigius, tačiau tai buvo visai kitokia patirtis. Gatvėje yra svarbiausia sustabdyti kuo daugiau žmonių, juos sudominti, priversti sulaukti pabaigos“, – pasakoja iliuzionistas.

Pasak jo, didžiausias iššūkis yra norint pademonstruoti triukus viešoje erdvėje, tai, kad nėra kelio atgal: „Jeigu įvyksta klaida, kažkas nepasiseka – žiūrovai negali to suprasti.“

Rokas džiaugėsi galimybe parodyti savo triukus „X Faktoriaus“ laimėtojai Iglei: „Ji labai miela ir be galo nuoširdi mergina. Lietuviai mėgsta paprastus, nesusireikšminusius ir talentingus žmones, aš nesu išimtis, todėl Iglė paliko didelį įspūdį“.

Su iliuzijos menu akis į akį susidūrusi Iglė šypsosi: „Tikiu ne visa magija, bet kartais leidžiuosi būti apkvailinama savo malonumui ir nuoširdžiam nustebimui. Šįkart pamiršau visus loginius mąstymus, leidau sau pasimėgauti.“

„Rokas pasirodė šiltas žmogus, su juo nebuvo sunku bendrauti, jį lydėjo šypsena“, – pasakojo Iglė, prisipažinusi, kad yra stebėjusi Roko pasirodymą internete – televizijos šou „Penn & Teller Fool Us“: „Gera matyti lietuvį tokioje garbingoje vietoje.“

Praeiviai netruko atpažinti žinomą merginą – sveikinosi, prašė įsiamžinti asmenukėse, kvietė apsikabinti. „Nuostabus jausmas. Džiugu, kad kažkam esu įkvepimas“, – sakė ji.

O kas labiausiai džiugina iliuzionistą? „100 proc. žmonių reakcija. Žmonės myli magiją, jiems patinka suprasti, jog egzistuoja dalykų, kurių jie nagali paaiškinti. Ir man būna, jog pamatau triuką ir nesuprantu kaip jis atliekamas. Žinau, jog norint išsiaiškinti triuką reiktų paskambinti keliems draugams iliuzionistams ir jie man greit papasakotų paslaptį, tačiau taip nedarau jeigu neplanuoju atlikti to tiruko. Juk paslaptys lavina vaizduotę“, – šypsosi Rokas, pernai pagerinęs savo paties pasiektą pasaulio Gineso rekordą, o savo triukus demonstravęs ne tik Lietuvos, bet ir JAV, Didžiosios Britanijos bei Olandijos scenose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją