Į šiuolaikinio meno centro kiemelyje vykusią šventę svečiai buvo kviečiami rinktis nuo pusės aštuonių.

Nors oras pirmąją vasaros dieną ir nelepino saule ir šiluma, tačiau renginio kvietime subtiliai raginta apsirengti vasariškai. „Pasinerk į vasarą“, – rašyta apibūdinant gimtadienio aprangos kodą.

Tiesa, kvietimai į gimtadienį svečius taip pat pasiekė itin netradiciniu būdu, kuris sukėlė ir dalies veganų pyktį.

Pakvietimai į „Ikonos“ gimtadienį buvo atspausdinti ant maišelių, kurių viduje plaukiojo žuvytės. Toks žurnalo kūrėjų sprendimas papiktino veganus, kurie teigė, kad tai – kankinimas.

Tiesa, tąkart žurnalo „Ikona“ direktorius Alfas Ivanauskas pabrėžė, kad kiekvienas pakviestasis turėjo teisę pasirinkti ar pasiliks žuvelę, ar ne. Žuvelės, kurių nepanoro svečiai, turėjo būti priglaustos „Ikonos“ akvariume.

Susirinkus daugybei žinomų svečių, prie mikrofonų stojo Agnė Jagelavičiūtė ir Alfas Ivanauskas.

„Net nežinau nuo ko pradėti dėkoti, nes yra tikrai daug žmonių, kuriems reikia dėkoti. Todėl pradėčiau nuo tavęs, Alfai. – i šalia stovintį A. Ivanauską kreipėsi A. Jagelavičiūtė. – Jeigu per retai tai sakau, tai labai tave myliu ir esu dėkinga. Šiam žurnalui dabar yra du metai, iš šono keistai skamba, kai mes taip dramatizuojame, kad tai net du metai, nes yra žurnalų, kuriems 100 metų.

Bet iš tikrųjų, jei aš galėčiau jums parodyti savo patirtis, kurios įvyko per tuos dvejus metus, tai jūs suprastumėte, kodėl tame yra tiek daug šurmulio ir pompastikos. Per tuos dvejus metus aš išbandžiau gyvenime viską.

Turiu omeny, kad greičiausiai verslo prasme, bet tu niekada nežinosi, kaip spręsti kažkokias krizes, jei tu iš tikrųjų to nepadarysi. O su tavo užmojais ir tavo iššūkiais, tai švelniai tariant netikėta.“

Agnė Jagelavičiūtė

Žurnalo vyr. redaktorė dėkojo ir visiems susirinkusiems už nuolatinį palaikymą.

„Mes visos galime savo draugei pasakyti „kokia tu graži“ ar „kaip tu gražiai atrodai“, bet mes labai retai iš tikrųjų galime pasakyti tai sau. Tad aš manau, kad „Ikonos“ pagrindinė vizija yra padaryti, kad kiekviena moteris, žiūrėdama į veidrodį, galėtų sau pasakyti paprastai: aš – ikona“, – kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

Tuo tarpu A. Ivanauskas vos padėkojęs A. Jagelavičiūtei prisiminė ir skandalingąjį pakvietimą į renginį, dovanojant žuveles.

„Turbūt būtų blogai, jei nepasakyčiau. Ačiū visiems, kurie nutarėte tas žuvytes laikyti, ačiū ir tiems, kas atidavė. Jų buvo gal tik 2. Šiemet VMG kompanija yra paruošusi įspūdingą 10 tūkst. eurų čekį, kurį nori padovanoti visom gyvūnų globos organizacijom, kad galėtume viešinti jų projektus ir kuo daugiau gyvūnų atsidurtų mūsų namuose, o ne gatvėje ar prieglaudose“, – džiugią naujieną pranešė A. Ivanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)