Į DELFI kreipęsis vienos iš „X Faktoriaus“ atrankose dalyvavusių merginų tėvas neslėpė pasipiktinimo projekto rengėjų elgesiu. Esą iš pradžių patvirtinę merginos dalyvavimą, pateikę nurodymus, kada ir kur teks atvykti, paskutinę akimirką ėmė ir apsigalvojo.

Mergina, užpildžiusi „X Faktoriaus“ dalyvio anketą, dar gegužės 5 dieną sulaukė projekto organizatorių laiško, kuriame teigiama, jog ji yra kviečiama į teisėjų atrankas, sostinėje vyksiančias gegužės 28-29 dienomis.

Projekto organizatorių siųstas laiškas

Po kiek daugiau nei savaitės dalyvė sulaukė ir antro laiško, kuriame projekto organizatoriai ragino į atrankas pasikviesti ir palaikymo komandą.

Projekto organizatorių siųstas laiškas

Regis, viskas, kas beliko – tik įsigyti sceninius rūbus (to pageidauja organizatoriai), išmokti pasirinktos dainos posmelį ir priedainį bei atvykti į filmavimus.

Tačiau oficialus kvietimas į atrankas toli gražu negarantuoja, jog į jas pakliūsite.

Šios istorijos herojei būtent taip ir nutiko – likus vos trims dienoms iki filmavimų, kuriems buvo uoliai ruoštasi, ji sulaukė projekto organizatorių laiško dėl anuliuoto dalyvavimo. Esą į atrankas ji buvo pakviesta netyčia. Organizatoriai apgailestavo dėl sukeltų nepatogumų ir merginai siūlė į atrankas atvykti kaip žiūrovei.

Projekto organizatorių siųstas laiškas

Kriminalo neįžvelgia

DELFI susisiekus su „X Faktoriaus“ prodiuseriu bei vienu iš teisėjų Sauliumi Urbonavičiu-Samu, vyras patikino, jog šis kuriozas – normali jų darbo praktika, o dėl didžiulės konkurencijos dalyviams kartais tenka užleisti vietas geresniems ir pajėgesniems.

„Tai tik preliminarios atrankos, kurios vyksta gavus anketas – jos nėra tikslios. Visaip gali būti. Dalyvis gali būti pakviestas. Gali būti, jog jo kvietimas bus anuliuotas, nes yra geresnių", - sakė S. Urbonavičius-Samas.

„X Faktoriaus“ prodiuseris patikino, jog jokių įspareigojimų iki filmavimų pradžios – nėra. S. Urbonavičius-Samas patikino, jog niekas negali būti garantuotas, kad pateks į teisėjų atrankas, nes konkurencija šiemet - milžiniška.

„Dalyvavimas projekte prasideda tada, kai dalyvis patenka į televizijos ekranus. Tada mes su žmogumi pasirašome sutartį ir jis oficialiai dalyvauja „X Faktoriuje“. O prieš tai atrankose būna visokių sprendimų – niekada negali žinoti, kiek dar bus anketų. Mes negali priimti visų. Į teisėjų atrankas tikrai ne visi papuola. Kartais būna ir prieš dieną pranešama, kad, deja, yra geresnių“, – tikino jis.

Saulius Urbonavičius-Samas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)