„Išsiskyriau su vyru, dabar turiu išsiskirti ir su anyta“, - liūdnai juokauja Meda.

„Tai, kas dabar vyksta, tik įrodo, kad mano sprendimas skirtis buvo visiškai teisingas“, - Meda teigia iki šiol nesupranti, kodėl garsi šeima nepalieka jos ramybėje. Iš Medos pasakojimo kyla tik viena išvada – karas tarp buvusių šeimos narių greičiausiai yra principinis, ir pinigai šioje vietoje – tik priemonė.

M. Jonaitytė savo santuokoje su Vėju jokiuose turtuose nesimaudė. Pora gyveno atskirai, Meda – Vilniuje, Vėjas – Los Andžele. Sutuoktiniai skraidė vienas pas kitą, o Vėjas planavo apsigyventi Lietuvoje, tačiau nusprendęs imtis naujų studijų liko Amerikoje.

Kaip ir prieš šią santuoką, taip ir dabar Meda gyvena savo pačios už paskolą įsigytame bute sostinėje kartu su dukra. Medos buvęs vyras per teismą nori susigražinti pačios Medos už butą sumokėtų pusės palūkanų dalies. O M. Jonaitytės anyta nori susigražinti pusę sumos už santuokoje įsigytą automobilį, kuris jau yra jų pačių parduotas.

Vėjas Anaya ir Meda Jonaitytė

“Jei būčiau nors kažkiek skolinga šiai šeimai, patikėkite, atiduočiau viską, nes mano sveikata man kur kas brangesnė nei ši suma. Aš niekada nieko nereikalavau per skyrybas, nepretendavau absoliučiai į nieką. Atidaviau savo buvusiam vyrui santuokos metu pirktą automobilį, daugiau bendro turto mes neturėjome. Nors kaip moteris neprivalėjau to daryti, atidaviau visus man dovanotus papuošalus, sužadėtuvių žiedą, nes jų vertė buvo nemaža – apie 25 tūkstančius dolerių. Esu dėkinga, kad man nuskridus į JAV jie mane priėmė ir valgydino, tačiau daugiau jokių nuostolių jiems tikrai nepridariau“, - pasakoja buvusi manekenė.

Iki skyrybų moteris patikina puikiai sutarusi su šia šeima – ji iki šiol jaučiasi dėkinga už gražias viešnages Amerikoje, kai lankydavo savo vyrą.

“Viskas apsivertė aukštyn kojomis tik tada, kai priėmiau sprendimą skirtis. Niekada jų neskaudinau, neįžeidinėjau, ir nedariau nieko, kad to nusipelnyčiau”- sako ji.

M. Jonaitytė patikina sunkiai suvokianti, kas šiuo metu vyksta jos gyvenime – Meda sako jokių paskolų iš anytos neėmusi ir jokių skolos raštelių nepasirašiusi, dėl ko dabar galėtų jaustis skolinga.

Meda niekada nemėgo viešumo, todėl patikina, kad apie asmeninius dalykus kalbėti ypač sunku. Tačiau šioje skyrybų istorijoje jau buvo visko – žiniasklaidoje buvo paviešinti ir ypač asmeniniai Medos laiškai savo buvusiam vyrui, kuriuose ji kalba apie jausmus ir mintis skirtis, todėl dabar juo labiau slėpti nėra ko.

“Man labiausiai gaila savo dukros. Ji jau pakankamai sąmoningo amžiaus, kad suprastų, kas čia vyksta, ir tokios žinios negali jos neveikti”, - sako M. Jonaitytė.

Meda apgailestauja, kad teismai, turėdami daug atsakingo darbo, priversti užsiimti bylomis, kurios teturi asmeninių ambicijų pagrindą.

“Viskas seniai baigėsi. Nagrinėjant skyrybų bylą mano buvusiai anytai siūlyta būti įtrauktai į skyrybų bylą kaip kreditorei, ir nors ji aktyviai dalyvavo visame procese, dėl man nežinomų priežasčių kreditore būti nenorėjo. O dabar norai staiga pasikeitė”, - pasakoja pašnekovė.

“Jei šie žmonės norėjo mane sužlugdyti, jie neabejotinai laimėjo. Morališkai palaužti vieną, pažeidžiamą moterį nėra labai sudėtinga. Ir jiems puikiai pavyko”, - teigia Meda.

Buvusios manekenės pažįstami pasvarsto, gal skyrybų karas nesibaigia dėl to, kad ir Vėjo meilė Medai dar neišblėso? Tačiau Meda į tokias kalbas tik numoja ranka: “Jeigu meilė pasireiškia tokia baisia forma, tai aš noriu kaip įmanoma jos išvengti. Nemanau, kad mylintys žmonės taip elgiasi. Aš sugebėjau gražiai išsiskirti su savo pirmuoju vyru, ir su juo nesipykstame iki šiol. Baisu, kai žmonės negali santykių išsiaiškinti civilizuotai”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)